NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Două tinere speranțe ale municipiului, s-au întors cu premii din Ucraina

Nu trece săptămâna fără ca muntele de talent, în vârstă de 9 ani din Ruginoasa să nu ne surprindă plăcut cu un nou rezultat. Petruța Sacară a reușit să urce pe podium la un concurs de muzică desfășurat în Cernăuți, Ucraina.  

Artista a trecut granițele țării noastre, dar și granițele inimilor tuturor celor ce o ascultă. Concursul Internaţional de muzică populară românească ,,În grădina cu flori multe, s-a desfășurat în perioada 12-14 mai, în orașul ucrainean, în Sala de spectacole a Centrului Regional pentru educaţie estetică ,,Tineretul Bucovinei din Cernăuţi, Ucraina și s-a aflat la a XII a ediţie. Petruța este extrem de încântată de acest premiu, mai ales că s-a simțit competiția.

Acest concurs mi s-a părut foarte frumos, a fost un concurs mare, la care au participat foarte mulți elevi. M-am întors acasă cu locul I”, ne-a declarat Petruța Sacară.

  

Tânăra artistă nu este susținută spre această carieră doar de familie. Și Consiliul Județean Iași încurajează tânăra speranță a muzicii populare românești.

“Ieri ne-am întors de la Cernăuți, unde am participat la Festivalul Internațional de Folclor <În grădina cu flori multe>, ediția a XII-a. Noi, Asociația Post Smec din comuna Moțca, județul Iași am fost coorganizatori la acest eveniment, prin intermediul unei finanțări venite de la Consiliul Județean Iași în valoare de 9.300 lei. Spre bucuria, ne-am întors și în acest an cu două premii. Premiul I, la categoria soliști 7-11 ani obținut de Petruța Secară și de locul II, obținut de instrumentist violonistul, Marius Eusebiu Gavril din comuna Moțca”, a completat Eduard Elefteriu, consilier C.A.J. Iași.

Nu doar Petruța a reușit să revină acasă cu premii. O altă tânără speranță a municipiului nostru este Marius Eusebiu Gavril, în vârstă de 17 ani, din Ruginoasa.

 

La festival au participat copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani, reprezentând solişti vocali şi solişti instrumentişti. Judeţul Iaşi a fost reprezentat de către solista vocal Săcara Petruţa în vârstă de 9 ani, din comună Ruginoasa și solistul instrumentist la vioara Gavril Marius Eusebiu, în vârstă de 17 ani, din comuna Moţca. Cei doi copii au reprezentat cu mândrie judeţul Iaşi, cât şi zonele de provenienţă, obţinând premii de mare valoare ca urmare a prestaţiei lor în cadrul concursului.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Camera de Comerţ anunţă un nou eveniment dedicat eficienţei energetice

Redacția

O nouă premieră la Opera Iași – El Tango

Redacția

Cu ochii pe cer în această noapte! Luna sângerie va fi vizibilă și din România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site