RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Şcoala părinţilor de la CF Unirea: despre modele de comportament, absenteism şcolar şi nevoia de familie

Nu doar elevii articipă la ore, ci şi părinţii acestora care, prin calitatea lor, sunt toată viaţa într-un proces continuu de învăţare. Părinţii elevilor de la Colegiul Unirea Paşcani au fost invitaţi, pentru a treia oară în acest an, la o oră deschisă cu teme de interes atât pentru ei, cât şi pentru copiii lor.

 

 

  

Activitatea se numeşte Şcoala părinţilor Unirea, şi a fost organizată de Consiliul Şcolar al Elevilor şi Asociaţia de părinţi Unirea.

Invitatul de astăzi la lecţia deschisă a fost, Mihai Iluţa, membru al Alianţei Familiilor în România. Pricipalele teme abordate au fost etica şi moralitatea, absenteismul şcolar, nevoia de familie, precum şi abstinenţa până la căsătorie.

“Etică şi moralitate. Este o temă de interes general. Discutăm despre valori, principii de viaţă, convingeri şi comportament. Trebuie făcută diferenţa între valorile materiale şi cele spirituale. Am discutat despre relaţia dintre băieţi şi fete, despre abstinenţa, motive de aşteptat până la căsătorie. Noi trăim doar clipa, câştigăm pe termen scurt şi pierdem pe termen lung. Totul este invers în acestă societate”, a declarat Mihai Iluţa, membru al Alianţei Familiilor în România.

Un alt subiect abordat a făcut referire la concepte cum sunt dragostea, respectul şi valorizarea. Atât părinţilor cât şi elevilor li s-a spus că fără acestea nu ar exista nimic. Să înţeleagă că dacă nu îşi văd limitele, trec peste ele foarte uşor.

“Dacă nu există dragoste, nu există respect, valorizare, nu e nimic. Dacă nu-mi văd limitele, trec peste ele foare uşor. Trebuie să înţelegem că supunerea ne poate înălţa, nu doar degrada, a mai precizat acesta. Autorităţile civile au fisuri mari în ceea ce priveşte supunerea, iar adolescentul poate înţelege greşit lumea din jurul său”, a precizat acesta.

Mihai Iluţa a abordat şi subiectul sexualităţii, considerat tabu pentru unii părinţi, care nu discută pe această temă cu tinerii. El a precizat că este foarte important ca această nevoie să fie exprimată după căsătorie.

“Este foarte important să-şi creeze modele. Sunt plin, nu sunt gol, fără direcţie, şi umblu cu alcool, droguri, ţigări. Cât priveşte sexualitatea, aceasta nu este o nevoie fiziologică, de bază, cum sunt aerul, apa, hrana. Sexualitatea este o nevoie pe care ne-o exprimăm cel mai bine de la căsătorie încolo. Dacă nu apreciem valorile pe care le avem, ne distrug. Avem fenomenul prostituţiei, al divorţurilor şi al certurilor în familie. Asta se întâmplă dacă nu cunoaştem valorile pe care le avem”, a mai spus acesta.

A fost punctată şi relaţia dintre părinţi şi copiii, cu accent pe faptul că primii ar trebui să dedice timp pentru cei mici, care, în caz contrar îşi vor căuta ocupaţii în alte surse. Părinţii sunt modele pentru copiii lor. 

“Tatăl dacă nu petrece timp cu copilul, acesta va căuta să-şi umple golul cu alţii. Ar trebui ca tata să aibă timp pentru copil, să petreacă timp cu el. Din cauza asta copiii îşi iau alte surse pentru a-şi forma crezul. Mi s-au părut foarte deschişi, şi elevii şi părinţii”, a mai adăugat Mihai Iluţa.  

Activitatea a fost organizată cu ocazia Zilelor Colegiului CF Unirea Paşcani. Este a treia întâlnire de anul acesta, între elevi, părinţi şi reprezentantul Alianţei Familiilor din România.

 

 

Related posts

Elevi de la „Sadoveanu” au participat la un proiect în Turcia pe tema democrației și influența acesteia în viața tinerilor

Redacția

Bibliotecarii şcolari îşi primesc sporul de periculozitate

Redacția

Florin Cîțu, după revenirea elevilor la școală: Părinții să fie responsabili. Fără implicarea lor, acest lucru nu se poate face

Redacția
Încarcă...