NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Dosarul „Amanta”, detalii uluitoare. Şase poliţişti în trei schimburi, plătiţi din buget să se ocupe exclusiv de urmărirea non-stop a Adinei Samson

Fostul primar Gheorghe Nichita pare să fi ţinut cu propria mână ciocanul cu care a fost bătută în cuie noua sa condamnare la închisoare. Magistraţii Curţii de Apel au taxat încercarea lui Nichita de a arunca întreaga responsabilitate asupra fostului şef al Poliţiei Locale, apreciată ca „cel puţin sfidătoare”, dar şi faptul că fostul edil a refuzat până la capăt să admită că nu a fost în regulă să dispună urmărirea unei persoane şi să mai folosească şi resursele Poliţiei Locale pentru asta. 

Atitudinea adoptată de Nichita i-a adus o pedeapsă aproape egală cu cea primită în primă instanţă, deşi două acuzaţii au fost anulate din cauza prescrierii. Una dintre tezele amplu dezvoltate în rechizitoriu de procurori, care îl acuzau că s-a folosit de poliţişti ca de propriii argaţi a fost totuşi respinsă de magistraţi.

Procurorii insistaseră asupra faptului că primarul avea gardă personală, poliţişti locali care-i păzeau gardul să nu fie murdărit cumva şi îi trimitea pe poliţişti să-i supravegheze amanta la Mamaia, în condiţiile în care Poliţia Locală dispunea de o singură autoutilitară pentru intervenţii în tot oraşul.

Poliţiştii ieşeni o urmăreau pe amantă la plajă, la Mamaia

Procurorii DNA au reţinut în sarcina lui Nichita faptul că în perioada decembrie 2013 – aprilie 2015 se folosise de „serviciile” Poliţiei Locale pentru supravegherea operativă a amantei sale, pe atunci funcţionară în cadrul Primăriei.

Advertisements
  

Directorul adjunct al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, avea de altfel să fie avansat de Nichita director „plin” în august 2014, după aproape un an în care îi îndeplinise toate ordinele. Procurorii au arătat că supravegherea amantei primarului se făcea 24 de ore zilnic, iniţial fiind alocaţi pentru aceasta câte doi poliţişti pe fiecare schimb de 8 ore.

Ulterior, a fost alocat un singur poliţist, cu excepţia ultimelor trei zile ale săptămânii, când au fost menţinuţi câte doi poliţişti pe schimb. În perioada 15-18 iulie 2014, trei poliţişti locali au fost trimişi la Mamaia pentru a o spiona pe iubita primarului. Formal, ei au fost pontaţi ca aflându-se la post, în oraş.

Procurorii au subliniat utilizarea resurselor limitate ale Poliţiei Locale pentru îndeplinirea unui moft al primarului. „În cursul anului 2014 exista o singură autoutilitară marca Mercedes Vito care asigura serviciul de intervenţie la evenimente, iar din lipsa de personal pe fiecare schimb de câte 12 ore executau serviciul câte trei poliţişti locali”, s-a precizat în rechizitoriu.

Advertisements

Desfăşurătorul convorbirilor telefonice şi program de urmărire instalat pe iPhone

Operaţiunea de supraveghere era coodonată direct de Hliboceanu, care îi nominaliza pe cei ce urmau să o urmărească pe Adina Samson şi care îi comunica primarului unde se află aceasta şi ce face oricând era solicitat. La solicitarea primarului, a fost cerut şi obţinut de la compania Orange desfăşurătorul cu numerele de telefon apelate de Samson.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ștefan Grecu este noul șef de la Permise Iași! A susținut un interviu la București. Ce notă a luat urmașul lui Vasile Zacornea

Redacția

Viitorul sediu al Consiliului Judeţean va adăposti şi un Muzeu al Pogromului de la Iaşi

Redacția

Coadă la primul magazin cu produse pe baza de canabis din Cluj. Se deschide și la Iași

Redacția
Încarcă...