RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dosarul AgroComplex: răspunsul halucinant dat de fostul șef de la Serviciul de Taxe și Impozite locale la o întrebare adresată de Instanța Supremă

Ieri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, au început audierile în dosarul „AgroComplex”. Deși pentru acest termen au fost citați 10 inculpați pentru a lua cuvântul, doar patru au fost în final chestionați de magistrați.  

 

  

Este vorba despre Neculai Apostol, Nina Agachi, Iulia Baba și Mihai Bodoașcă. Dintre aceștia, Mihai Bodoașcă, fostul șef al Serviciului Taxe și Impozite Locale, s-a remarcat printr-o declarație surprinzătoare.

Întrebat de judecători de ce nu a trecut nicio sumă în referatul prin care a propus consilierilor locali să șteargă datoria AgroComplex Lunca Pașcani S.A., Bodoașcă a răspuns că el habar nu avea la acea dată ce debite erau de încasat de la societatea primarului Dumitru Pantazi deoarece nu era treaba sa să știe așa ceva.

Asta deși, suma se afla înscrisă tocmai în registrele serviciului pe care-l conducea, iar cel indicat că s-a ocupat de acestă speță, Dumitru Damian, este cosemnatar al acelui referat.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Tot Mihai Bodoașcă a declarat, de data aceasta în fața procurorilor pe parcursul acțiunii penale, că la momentul în care s-au șters datoriile AgroComplex Lunca Pașcani S.A. nu știa cine este acționarul societății.

Nu cunoaște nimic în legătură cu acționariatul societății și nu știa că la momentul întocmirii referatului în cauză numitul Pantazi Dumitru (viceprimarul municipiului Pașcani la acea dată) era acționarul majoritar al societății AgroComplex Lunca Pașcani S.A.”, se arată în sinteza declarației date de Mihai Bodoașcă la D.N.A, extrasă din rechizitoriu.

Următorul termen este pe 1 martie atunci când audierile celor 32 de inculpați vor continua.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pregătiri pentru lupta cu zăpada:”Nu vreau să le spun oamenilor că nu am putut interveni eficient”!

Marius Parteni

Unde vor fi relocați comercianții din piața vale, pe perioada lucrărilor de modernizare?

Marius Parteni

Acțiune de verificare a stadiului completării registrului agricol la Primăria Pașcani

Redacția
Încarcă...