NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Doi inspectori scolari adjuncti ai ISJ Iasi, demisi

Cei doi inspectori scolari generali adjuncti ai Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Iasi au fost demisi, printr-un ordin al ministrului demis al Educatiei Catalin Baba, senatorul PNL Mihaela Popa sustinand ca este vorba despre “o razbunare politica”, dupa ce ea a demisionat din PDL.

 

Inspectorii scolari generali adjuncti din cadrul ISJ Iasi, Mariana Pop si Bogdan Cristescu, au fost demisi, printr-un ordin al ministrului demis al Educatiei Catalin Baba, documentele ajungand vineri la Inspectoratul scolar din Iasi.

  

Senatorul PNL Mihaela Popa, care recent a demisionat din PDL, a spus ca totul este “o razbunare politica”, intrucat cei doi inspectori adjuncti erau considerati ca fiind apropiatii sai.

“Ministrul a semnat ordinul ca sa se razbune, crezand ca sunt prietenii mei, dar a inteles gresit. Eu i-am sustinut pentru ca sunt oameni valorosi, ambii avand CV-uri impresionante. Mariana Pop a coordonat proiecte cu fonduri europene, iar Cristescu este profesor de matematica avand doctorat la Sorbona. Ceea ce s-a intamplat este o ilegalitate crasa”, a declarat, sambata, senatorul PNL Mihaela Popa.

Advertisements

Ea a mai spus ca decizia ministrului demis al Educatiei este o masura de intimidare.

“PDL imi ameninta colaboratorii, prietenii si familia”, a declarat senatorul liberal.

La randul sau, sefa ISJ Iasi, Liliana Romaniuc, a afirmat ca nu este vorba despre o demitere, ci despre o incetare a detasarii celor doi adjuncti de la scolile de la care provin la inspectorat.

Advertisements

In cele doua posturi de adjuncti ai ISJ Iasi ramase vacante au fost desemnati Gabriel Marsanu, profesor la Liceul de Informatica din Iasi si Marian Grebinisan, fost director al Clubului Copiilor din localitatea Targu Frumos.

 

sursa Telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

O femeie din Iași cere instanței să o declare bărbat

Redacția

Bilanţ după o lună de cursuri, în județul Iași: 131 de profesori şi elevi au COVID

Oana Cordoneanu

Doi copii terorizați de tată și-au făcut bagajele și din câmp au sunat la 112

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site