RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Piaţa meditaţiilor a explodat în pandemie la Iași. O ședință ajunge și la 150 lei

Cum învăţământul online a lăsat goluri mari în procesul de învăţare, părinţii s-au văzut nevoiţi să caute meditatori. De la chilipiruri studenţeşti de 40 de lei pe o şedinţă de 2 ore până la 150 de lei cu profesori cunoscuţi, piaţa e plină de oferte. Se poate face pregătire clasic, faţă în faţă, sau online şi cu profesori din alte judeţe.

Atât părinţii, dar şi cadrele didactice se plâng de faptul că şcoala online şi nesiguranţa din perioada pandemiei, cu trecerea de la ore „faţă în faţă” la cele online şi invers, au dus la o mai slabă pregătire a elevilor. Dacă, pentru elevii care nu sunt preocupaţi deocamdată de examenele naţionale, lucrurile nu sunt atât de îngrijorătoare, părinţii elevilor care urmează să susţină în aceast an Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul sunt aproape disperaţi să găsească un profesor bun care să le pregătească suplimentar copilul la obiectele de examen. Astfel, piaţa de meditaţii din Iaşi este în prezent înfloritoare, existând mai multe grupuri de Facebook pe care se fac tot felul de oferte sau se caută profesori meditatori. Iar oferta este una variată, de la studenţi care dau meditaţii pentru 30-40 de lei pe şedinţă, atât online, dar şi faţă în faţă, până la profesori cu experienţă şi elevi olimpici, cu preţuri care ajung să depăşească şi 150 de lei pe o şedinţă de două ore. În plus, o noutate este că pot fi găsite şi oferte ale unor profesori din alte oraşe care oferă meditaţii online.

Unul dintre cele mai active grupuri de Facebook dedicate meditaţiilor este Meditaţii/Pregătire Iaşi, cu peste 2.200 de membri. Zilnic, sunt postate anunţuri ale celor care oferă astfel de servicii, dar şi mesaje ale părinţilor care caută profesori meditatori pentru anumite discipline sau pentru anumite examene, de la Evaluare Naţională, Bacalaureat, admitere la facultate, pentru Academia de Poliţie, dar şi pentru elevii mai mici, de clasa a IV-a, pentru admiterea în clasa a V-a la liceele de elită, unde numărul de locuri este depăşit cu mult de numărul celor înscrişi.  

Ce spun părinţii

  

Majoritatea părinţilor se plâng în prezent atât de ineficacitatea orelor online, de faptul că elevii au trebuit să se adapteze din mers la diferitele schimbări care au tot apărut, dar şi de faptul că, chiar şi atunci când aceştia sunt prezenţi, elevii ajung să facă cu totul altceva în timpul orelor online. „Noi nu contestăm măsurile luate de autorităţi, însă realitatea este că orele online au drept rezultat elevi mai puţin pregătiţi. Băiatul meu trebuie sa susţină anul acesta Evaluarea Naţională. Este printre primii din clasă, dar nu de puţine ori l-am prins făcând cu totul altceva în timpul orelor online. Suntem nevoiţi să facem pregătire cu el acum, cu un profesor care a aceptat meditaţii faţă în faţă, nu online, şi să ne asigurăm că o să ia notă mare la Evaluare”, povesteşte un părinte, de asemenea cadru didactic.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Prefectul Olteanu va ţine audienţă la Paşcani

Oana Cordoneanu

Un Ford din 1914 a făcut senzație pe străzile din Iași. În toată lumea mai sunt doar 250 astfel de exemplare

Redacția

Iaşi: Rezervă inaugurată de mitropolitul Teofan la Maternitatea ‘Elena Doamna’ pentru încurajarea naşterilor naturale

Redacția
Încarcă...