NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Documente false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni ucraineni care au prezentat la controlul de frontieră certificate de competență profesională false.

În data de 25 martie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean ucrainean, în vârstă de 24 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o remorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Ucraina.

Câteva minute mai târziu, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 60 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o remorcă marca Koegel, ambele înmatriculate în Ucraina.
La controlul de frontieră, cei doi bărbați au prezentat pe lângă documentele de identitate şi câte un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea celor două certificate de competență profesională, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

BZI

Advertisements
Loading...

Related posts

O bătrână din Botoșani a ieșit cu o rață la plimbare prin oraș. Cum a scăpat de amendă

Redacția

Premierul Tudose: Va fi o miniremaniere guvernamentală; săptămâna aceasta voi lua niște decizii

Redacția

Mircea Badea (Antena 3), vizat de un dosar penal de ‘instigare publică’: Poliţia a cerut predarea unor înregistrări

Redacția
Încarcă...