RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Documentaţia pentru amenajarea malului Siretului în comuna A.I. Cuza trebuie reluată de la zero, după desfiinţarea Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură

Lupta pentru punerea în frâu a Siretului în zona comunei A.I. Cuza va începe abia anul viitor. Deşi declararea lucrării de combatere a eroziunii malului stâng al Siretului ar fi trebuit să aibă loc încă din octombrie, acest lucru încă nu s-a întâmplat.

„Noi am redactat un proiect de hotărâre de Guvern care fusese semnat de aproape toată lu­mea. Din păcate, odată cu re­structurarea Guvernului, De­partamentul pentru Ape, Pă­duri şi Piscicultură, care era iniţiatorul proiectului, nu mai există, fiind comasat cu Mi­nisterul Mediului. Acum trebuie reluate procedurile de avizare a proiectului şi să ob­ţinem aprobarea noilor mi­niştri. Sper ca în jurul datei de 15 ianuarie această procedură să fie finalizată, iar proiectul să fie înaintat spre aprobare într-o şedinţă de Guvern“, a declarat prefectul Dan Cârlan.

Odată adoptată, hotărârea de Guvern ar permite exproprierea a 2,2 ha de teren, necesară pentru lucrările de consolidare a malului Siretului.

  

În cursul ultimilor 40 de ani, Siretul s-a deplasat spre est cu 300 metri, pe o lungime de aproximativ 2 km, ceea ce a provocat surparea treptată a malului. O casă s-a prăbuşit în apele râului, iar gardul unei a doua gospodării a ajuns acum la doar 5 metri de râu. Siretul a erodat o porţiune de 20 metri adâncime numai în ultimul an. Lucrările de co­rectare a albiei Siretului şi de consolidare a malurilor ar urma să dureze doi ani, costul lor fiind estimat la 28 de milioane lei.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Buldoexcavator multifuncțional achiziționat de Primăria Stolniceni Prăjescu

Redacția

Ședință de CL Răchiteni 20 aprilie 2016 (VIDEO)

Redacția

SVSU Lespezi este la Arad, unde are loc etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

Redacția
Încarcă...