NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Planuri mari pentru modernizarea comunei Stolniceni-Prăjescu

Primăria Stolniceni-Prăjescu intenționează să acceseze fonduri europene pentru realizarea unor proiecte importante pentru comunitate. În acest sens, primarul Costel Hugeanu a depus la Ministerul Dezvoltării patru proiecte care vizează reabilitarea dispensarelor din Stolniceni-Prăjescu și Brătești, reabilitarea a patru poduri și asfaltarea pe o lungime de 16 km de drum, care a rămas neasfaltat.

Totodată, edilul intenționează să atragă fonduri europene pentru construcția unei noi primării.”Am depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru 16 km de asfalt care să acopere necesarul de drumuri principale din toată comună, pentru reabilitarea celor două dispensare, pentru construcția unei primării noi, dar și pentru patru poduri. Așteptăm răspuns”, a declarat primarul Costel Hugianu.

În același timp, alte trei obiective, respectiv asfaltarea a 15,5 km de drum comunal și de exploatație agricolă, precum și reabilitarea Căminului din Cozmești, se află în faza de licitație.„Avem la licitație prin măsura 4.3 și 7.4 drumuri comunale și drumuri de exploatație agricolă în Stolniceni și Cozmești, 6 km, respectiv 9,5 km. Valoarea contractului se ridică la suma de două milioane de euro fiecare. Și Căminul de la Cozmești este la licitație pentru reabilitare și modernizare”, a spus edilul.

De asemenea, Primăria a primit o finanțare în valoare de 20.000.000 lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în satul Cozmești. Urmează ca edilul să semneze contractul, după care se va trece la organizarea licitației. 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Cămin cultural și sală de educație fizică în satul Crivești, din comuna Vânători

Marius Parteni

Sărbătoare de Sfântul Ilie, la Lespezi

Oana Cordoneanu

Negocieri pe bani, contracte și funcții pentru atribuțiile de primar la Valea Seacă

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site