RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comunele din județ și-au întocmit o listă cu cele mai importante investiții pe care le preconizează în viitorul apropiat. Printre ele se numără Miroslovești și Tătăruși


Comunitatile rurale din judet si-au intocmit o lista cu cele mai importante investitii pe care le preconizeaza in viitorul apropiat. Cele mai multe dintre comunitatile rurale spera sa obtina fonduri pentru modernizarea drumurilor, modernizarea unor camine culturale si chiar constructia unor sedii noi pentru administratiile locale.

In cea mai mare parte, fondurile ar urma sa vina de la Comisia Europeana. Printre comunele cu cele mai lungi liste de investitii se afla Dobrovat, Ipatele, Mironeasa, Miroslovesti, Popesti, Sinesti sau Tatarusi.

In aceste localitati se doreste demararea mai multor obiective de investitii, insa lucrurile sunt departe de a fi batute in cuie. De exemplu, la Dobrovat autoritatea locala ar urma sa treaca la construirea unui camin cultural si a unor spatii administrative, valoarea proiectului fiind de 1,7 milioane de lei. In comuna ieseana se mai urmareste si implementarea unui sistem de alimentare cu apa, apa uzata, investitii de dezvoltare si extindere a sistemului de alimentare cu apa si canalizare in valoare de 5,4 milioane de lei. Un alt proiect din aceasta comuna tine si de dezvoltarea infrastructurii de furnizare a gazelor naturale, dar si infiintarea unor incubatoare de afaceri din fonduri guvernamentale. In comuna Ipatele se urmareste modernizarea iluminatului public cu energie solara, introducerea iluminatului stradal în comuna si construirea unui parc eolian, proiect cu o valoare de aproape un milion lei. In plus, primaria vrea sa amenajeze un parc de agrement pentru petrecerea timpului liber pentru cetateni, dar si construirea unui complex sportiv in valoare de 1,5 milioane de lei. La acestea se mai adauga si constructia unei sali de sport, a unei biblioteci, dar si modernizarea mai multor artere locale.

  

Cele mai importante obiective

In comuna Popricani se doreste extinderea retelei de distributie a apei potabile si reteaua de canalizare, modernizarea si dotarea caminului cultural, dar si infiintarea unei retele de distributie gaze naturale in satele Popricani, Cîrlig, Vulturi si Vînatori. Aceste proiecte au o valoare de peste 12 milioane lei. Totodata, autoritatea locala a aratat ca se doreste si extinderea retelei de energie electrica în comuna si refacerea unui drum de interes regional in zona centurii de trafic usor a municipiului Iasi. Si in comuna Vladeni s-a propus alimentarea cu apa a satelor componente ale comunei Vladeni (Borsa, Alexandru cel Bun, Iacobeni, Brosteni, Vâlcelele), precum si introducerea sistemului de canalizare in satele Borsa si Iacobeni. Aceste proiecte au o valoare de 6,1 milioane lei. In plus, in Vladeni ar urma sa se realizeze extinderea retelei electrice în satele Vladeni, Brosteni si Borsa, dar si realizarea unui plan urbanistic zonal.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Sală plină la spectacolul de 8 Martie, de la Tătăruși (Foto – Video)

Iulia Huțanu

Au fost aprobate fonduri europene de zeci de milioane de euro pentru comunele județului

Redacția

Apel umanitar! Un copil de 7 ani din Miroslovești are nevoie de ajutor

Redacția
Încarcă...