NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

UPDATE 2: Ce se discută în spatele ușilor închise? Cedarea stației de epurare către ApaVital și convenții individuale sunt subiectele dezbaterii!

UPDATE 2: Conform unor consilieri locali ce au ieșit pentru scurt timp din sala de Consiliu Local, discuțiile dintre aleși, executivul Primăriei, reprezentanții ApaVital și cei ai Prefecturii și Consiliului Județean Iași se concentrează pe păstrarea operatorului ieșean în municipiu.

 

  

Astfel, conducerea ApaVital solicită delegarea administrării stației de epurare pentru a putea opera întreg serviciul de apă-canal din municipiu. Cetățenii de la bloc nu vor avea însă contractele individuale dorite, ci convenții în urma unui contract semnat cu un reprezentant de scară sau președinte de Asociație de Proprietari.

Din cele declarate de participanții care au ieșit să se răcorească, conducerea ApaVital a refuzat categoric să preia sarcina achitării creditului BEI în valoare de 4,5 milioane de euro, prin care s-a cofinanțat proiectul de reabilitare a aducțiunii cu apă și a stației de epurare.Potrivit acelorași surse se pare că legislativul local nu este convins, încă, să accepte cererile celor de la ApaVital.

UPDATE: „Dacă prefectul și președintele Cj nu îi determină pe consilierii locali să se răzgândească, ApaVital pleacă din municipiu!”

Conducerile ApaVital și ARSACIS sunt hotărâte, conform unor surse bine informate, să renunțe la municipiul Pașcani dacă prefectul județului Iași, Dan Cârlan, și președintele Consiliului Județean, Cristian Adomniței, nu vor reuși să convingă legislativul local să se răzgândească și să delege din nou serviciul de apă-canal, plus epurare, către operatorul ieșean.

Știre inițială: Discuții cu ușile închise pe marginea viitorului apei la Pașcani. Presa scoasă pe holuri, cetățenii invitați într-o sală a instituției

La Primăria Pașcani a început ședința cu prefectul județului și președintele Consiliului Județean care au venit astăzi pentru a discuta cu autoritățile locale pe marginea viitorului municipiului în ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă, canalizare și epurare.Zeci de pășcăneni i-au așteptat pe oficialii județeni în fața Primăriei, după care au intrat în sala multifuncțională în așteptarea unor discuții cu aceștia. În primă fază, prefectul Dan Cârlan, președintele CJ Cristian Adomniței, șefii Primăriei Pașcani, ai Apavital și consilieri locali participă la o ședință tehnică cu ușile închise, după care va fi organizată o conferință de presă. Menționăm faptul că ziariștii nu au fost lăsați să participe la discuții. Cetățenii prezenți în fața primăriei au fost invitați într-o sală a instituției.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bani pentru refacerea drumurilor afectate de viituri din Răchiteni

Redacția

Să evitați drumurile județene iarna aceasta! Vor fi prea puține utilaje de deszăpezire

Redacția

Se lucrează la proiectul de reabilitare al Palatului Cantacuzino

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site