RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință extraordinară de CL: Pantazi propune consilierilor locali să revoce Regulamentul comerțului stradal

În urma unei anchete jurnalistice realizate de Actualitatea TV privind încălcarea grosolană a unei Hotărâri de Consiliu Local, primarul Dumitru Pantazi a găsit soluția: propune consilierilor locali revocarea acesteia. Simplu nu-i așa?

 

 Astfel, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare care va avea loc pe data de 22 mai începând cu orele 14.00 se află alături de două rectificări de buget și un proiect de hotărâre ce prevede revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Pașcani nr. 78/2010,  privind aprobarea Regulamentului referitor la condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal pe raza Municipiului Pașcani.

  

 Acest act reglementa comerțul stradal alimentar și nealimentar, iar propunerea de revocare a acestuia a apărut la doar o zi după publicarea de NewsPascani.com a articolelor: ”Abuz în serviciu al primarului Dumitru Pantazi. Încalcă o Hotărâre de Consiliu Local pentru a favoriza o vecină de a cuscrului său, Gică Zanet!” și ”Edilul șef pentru unii mumă pentru alții ciumă! În Pașcani poți să ai terasă doar dacă ai pile!„.

 

Dumitru Pantazi justifică revocarea regulamentului citând o adresă a Prefecturii Iași din data de 28/14.01.2011 prin care se comunica că ”urmare a controlului de legalitate exercitat s-a constatat faptul ca Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pașcani nr. 78/2010 privind aprobarea Regulamentului referitor la condițiile de desfășurare a activităților de comert stradal pe raza Municipiului Pașcani, a fost adoptată cu încălcarea dispozițiilor legale în vigoare, respectiv nu a fost adoptată cu votul a doua treimi din numărul total al consilierilor locali in funcție, solicitându-se revocarea, în caz contrar urmând  a se promova acțiunea la instanța de contencios administrativ”.

 Doar că fostul primar Grigore Crăciunescu a considerat că hotărârea a fost adoptată legal și a lăsat mână liberă pefectului să atace hotărârea în justiție. Lucru ce nu s-a întâmplat, iar actul a rămas în vigoare și producându-și efectele.

 Actualul primar spune paradoxal în expunerea sa de motive că ”Regulamentul referitor la condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal pe raza Municipiului Pașcani nu a fost revocată și nu a produs efecte juridice până la această dată” dar uită să spună că el a încălcat această hotărâre începând cu iulie 2012 și deci nu avea cum ”să-și producă efectele juridice”.

 Conform secretarului Mircea Zuzan pentru revocarea acestui Regulament de desfășurare a activităților de comerț stradal trebuie să voteze 10 consilieri, adică majoritate simplă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Insula păcălelilor! Ocolul Silvic a autorizat din anul 2019 tăiere sălciilor din parc

Marius Parteni

Exproprieri pe sectorul de autostradă A7 Bacău – Pașcani

Redacția

Uitate de autorități, câteva familii din Gâștești sunt dispuse să plătească din propriul buzunar pentru a avea curent

Ema Roman
Încarcă...