NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Dieta mediteraneană ţine la distanţă cancerul şi depresia

Dieta mediteraneană nu te ajută doar să scazi în greutate, ci îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. De asemenea, ţine la distanţă cancerul şi depresia, iar beneficiile acesteia nu se opresc aici.

  

Dieta mediteraneanăa fost inventată în 1975 de un biolog american. În timp ce numeroase diete s-au dovedit a fi instrumente eficiente în reducerea grăsimii şi ţinerea sub controlul a colestrolului, dieta mediteraneană – care include un consum redus de produse lactate şi carne, – a fost asociată cu scăderea mortalităţii, combaterea depresiei şi a cancerului de sân.

Spre deosebire de alte regimuri alimentare, dieta mediteraneană este un mod de a mânca sanătos zi de zi, pe termen lung. Ce presupune această cură Maximizarea aportului de legume (mazăre şi fasole), fructe, cereale integrale şi a consumului de apă.

Renunţarea la carnea roşie. Aportul de proteine se poate obţine din carne de pui fără piele, peşte, fasole, nuci şi alte legume. Înlocuirea untului cu uleiuri sănătoase cât mai des posibil. Limitarea consumul de alimente procesate şi de produse lactate. Consumul de nuci, seminţe sau brânză degresată ca gustări.

Sursa: Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cum să scapi rapid de grăsimea de pe ARAGAZ

Redacția

20 de sfaturi de la oameni trecuţi de 60 de ani

Redacția

Stirile Actualitatea TV (7 Decembrie 2012)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site