NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Deschiderea anului școlar la Tătăruși: After school pentru 40 de copii și școală modernizată, date astăzi în folosință ( FOTO)

Eveniment important astăzi în comuna Tătăruși, odată cu festivitățile prilejuite de deschiderea anului școlar. Astăzi a fost dat în folosință un centru after school, iar elevii școlii din Tătăruși au pășit în locația recent modernizată.

40 de copii proveniți din familiile tătărușenilor vor beneficia în zilele în care merg la școală de o masă caldă la finalizarea orelor de curs și își vor face temele. Totul grație unui proiect european, accesat de autoritatea locală.

Astăzi a fost prima zi de funcționare a centrului, prilej cu care a  vut loc o slujbă de sfințire la finalul căreia autoritățile locale au exprimat importanța proiectului.

Obiectivul de investiții este dotat cu săli de studiu, bucătărie, sală de mese, cabinet medical, vestiar, băi și un teren de sport. Toate vor putea fi utilizate în zilele de școală, între oreleo 12.00 și 15.00 de copii selectați, pe baza dosarelor depuse. După orele de studiu aceștia vor pleca spre casele părinților, cu mijloacele de transport puse la dispoziție de Primărie.

Advertisements
Advertisements
  

Construcția are independență energetică, iluminatul, apa caldă și căldura fiind asigurate prin panouri fotovoltaice.

Tot astăzi elevii școlii din Tătăruși, care timp de un an au studiat în alte locații au revenit în locația unde și-au început studiile. Unitatea de învățământ a fost reabilitată și modernizată în totalitate, de societatea Oli Construct SRL din localitate.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cal salvat dintr-un canal la Uda

Redacția

S-a atribuit contractul pentru renovarea unei şcoli din Tătăruşi

Redacția

Liturghie săvârșită de arhiereu și sfințire de casă parohială, la Mogoșești Siret

Redacția
Încarcă...