RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Vasile Axinte este unul dintre inițiatorii proiectului de lege, ce prevede ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală nelucrătoare

Deputaţii au decis să acorde încă o zi liberă românilor. Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale UE.

 

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic, printre ei numărându-se și Vasile Axinte, deputat PSD.

  

Raportul favorabil asupra proiectului de lege urmează să fie dezbătut şi votat în următoarea şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, for decizional.

“Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, susţin iniţiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.

 

„Sunt unul dintre inițiatorii acestui proiect iar în cadrul Comisiei de muncă, alături de colegii mei, am aprobat proictul de lege care prevede stabilirea acestei zile ca sărbătoare legală nelucrătoare”, a precizat deputatul PSD, Vasile Axinte.

 

 

 

Related posts

Ar trebui ca Dumitru Pantazi să renunțe la pensia specială? Primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar, a renunțat la aceasta printr-o declarație notarială!

Răzvan Grecu

Liberalii au dăruit flori femeilor de 8 martie

Redacția

Victor Ponta despre Ecaterina Andronescu: „A zis că este un Guvern foarte slab, cu un prim-ministru slab! Trebuie să o întrebați pe ea dacă funcția de ministru a făcut-o să se răzgândească”

Răzvan Grecu
Încarcă...