NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Vasile Axinte este unul dintre inițiatorii proiectului de lege, ce prevede ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală nelucrătoare

Deputaţii au decis să acorde încă o zi liberă românilor. Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale UE.

 

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic, printre ei numărându-se și Vasile Axinte, deputat PSD.

  

Raportul favorabil asupra proiectului de lege urmează să fie dezbătut şi votat în următoarea şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, for decizional.

Advertisements

“Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, susţin iniţiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.

Advertisements

 

„Sunt unul dintre inițiatorii acestui proiect iar în cadrul Comisiei de muncă, alături de colegii mei, am aprobat proictul de lege care prevede stabilirea acestei zile ca sărbătoare legală nelucrătoare”, a precizat deputatul PSD, Vasile Axinte.

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

BitTv.info refuză să clarifice declarațiile pe care viceprimarul Axinte susține că nu le-a făcut față de dezvăluirile Actualitatea Tv

Marius Parteni

Parlamentul a decis: criminalii, violatorii şi tâlharii au interzis la liberare condiţionată. Ce mai prevede legea

Redacția

Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie. Ludovic Orban, de acord cu propunerea liderului PMP

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site