RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum va fi vremea în Moldova în perioada 9 – 21 iunie

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 – 21 iunie 2015. Aceasta este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA

  

Regimul termic se va menţine în mare parte a intervalului peste cel climatologic specific, astfel că vremea va fi local călduroasă, media maximelor la nivelul întregii regiuni fiind de 27…31 de grade, iar a minimelor de 13…16 grade, valori chiar mai ridicate fiind posibile în jurul datei de 15 iunie.

Chiar dacă instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în zilele de 10 şi 11 iunie, iar în puncte izolate se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se menţine în general deficitar, cel puțin pe parcursul primei săptămâni. Ploi pe spaţii ceva mai extinse sunt estimate în jurul datei de 16 iunie.

sursa www.radioiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Programări on-line la nivelul SPCLEP de la mijlocul anului 2021! Buletinele sunt tipărite cu întârziere

Marius Parteni

Vești proaste pentru ApaVital: Procurorii DNA au solicitat acte privind redelegarea serviciului de apă-canal!

Răzvan Grecu

Primarul Dumitru Pantazi despre problema locurilor de veci: „Vom preda vechiul cimitir către noua societate a Consiliului Local”

Răzvan Grecu
Încarcă...