RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum ne influenţează alcoolul personalitatea

O cercetătoare de la Universitatea Missouri, Rachel Winograd, a studiat pentru prima dată modul în care consumul de alcool ne poate influența personalitatea. Experimentele de până acum, spune ea, s-au concentrat pe efectele consumului de alcool asupra unor dimensiuni clare, precum timpul de reacție sau autocontrolul, dar niciodată nu au abordat chestiunea mai complicată a personalității, relatează BBC.

  

 

Pentru studiul său, Winograd a invitat mai multe sute de studenți să își aducă un partener de băut în laboratorul său, unde aceștia au răspuns la chestionare detaliate de personalitate, despre cum se percep pe ei înșiși și pe prietenul lor, atât înainte cât și după ce au consumat alcool până la starea de beție. Astfel, cercetătoarea a putut observa modificarea unor trăsături cum ar fi caracterul conștiincios, extrovertit sau agreabil al unei persoane atunci când aceasta consumă alcool.

Ulterior, Winograd și profesorul său coordonator au analizat răspunsurile oferite de studenți, pentru a separa anumite grupuri de caracteristici, iar rezultatele lor s-au concretizat în identificarea a patru tipuri de “bețivi”, fiecare denumit după un personaj celebru.

Citiți articolul integral pe RomaniaTV.ro                     

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Raport: Colectiv a fost renovat cu alte materiale decât cele cerute de patroni

Redacția

Știrile ATV 5 Noiembrie 2018

Redacția

Proteste la Chisinau: 40.000 de oameni au cerut alegeri anticipate, monitorizate de ONU. Ce scrie presa internationala

Redacția
Încarcă...