NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Pregătiri pentru alegeri la PSD. Șefii de filiale și-ar putea transforma casele în secții de votare

Liderii PSD din toată ţara se pregătesc pentru ziua în care îşi vor desemna preşedintele. La începutul săptămânii, şefii de organizaţii vor ridica buletinele de vot tipărite în Capitală şi vor începe să confecţioneze urnele şi cabinele. Preşedintele interimar al partidului le-a transmis şefilor de filiale că, dacă e necesar, să îşi pună la dispoziţie locuinţele, pentru amenajarea secţiilor de vot.

  

La scrutinul intern sunt aşteptaţi, peste o săptămână, aproape 540 de mii de social-democraţi.

Aproape 600 de mii de buletine de vot au fost tipărite la Bucureşti pentru ziua în care social-democraţii îl vor vota pe Liviu Dragnea preşedinte. În fiecare localitate va fi amenajată cel puţin o secţie de vot, iar membrii de partid care nu sunt acasă în 11 octombrie vor putea vota în altă parte doar dacă primesc o adeverinţă de la preşedintele organizaţiei judeţene din care fac parte.

„Cred că vor găsi suficiente locații, dacă nu avem sedii, locații publice pe care să le folosească colegii noștri și în cel mai rău caz poate să facă în locuința șefului de partid de acolo, nu-s probleme”, a spus Liviu Dragnea.

„Un membru de partid se va prezenta cu buletinul de identitate şi va merge într-o cameră special amenajată unde îşi va exprima votul”, a spus Dan Tudorache, preşedinte PSD Sector 1.

Şi în ţară, liderii PSD se vor comporta la fel ca la un scrutin local sau prezidenţial. La finalul zilei, buletinele de vot vor lua drumul Capitalei.

Înregistrările telefonice sunt in data de 03.10.2015; masca pentru telefon – de la grafica>

„Fiecare preşedinte de organizaţie îşi numără buletinele, îşi face procesul-verbal pe fiecare secţie de votare, le pune într-o pungă sau în ceva, le sigilează şi le aduce la sediu”, a spus Horia Grama, preşedinte PSD Covasna.

Pentru Liviu Dragnea, singurul concurent aflat la linia de start, alegerile interne reprezintă doar o formalitate.

„Vă imaginati că în poporul PSD-ist, cum este numit el, există inşi care să se oripileze că e vorba numai de un candidat? Aşa cum era Nicolae Ceauşescu? Eu nu cred. Eu cred că dimpotrivă, vor fi multumiţi şi poate chiar fericiţi. Eu cred că domnul Dragnea va conduce multă vreme PSD-ul. Are toate datele pentru a conduce acest gen de partid. Inclusiv un mod de a fi ameninţător, foarte ameninţător, fără a ridica tonul”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

După alegerile interne, social-democraţii se reunesc în Congresul extraordinar al partidului, pe 18 octombrie. Atunci vor fi alese şi celelalte funcţii de conducere.

 sursa www.stiridigi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Ce să mănânci ca să previi astenia de primăvară – recomandarea medicului

Redacția

Primul studiu detaliat despre beție. Concluziile te vor face să privești bețivii cu alți ochi

Redacția

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea votului prin corespondenţă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site