NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum explică Rafila lipsa vaccinului hexavalent din unele județe / Când va fi disponibil

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că achiziţia vaccinului hexavalent pentru copii a fost întârziată “din motive procedurale”, el subliniind că vaccinul va fi disponibil, cel mai probabil, luna viitoare, relatează News.ro.

Vaccinarea la copiiFoto: pixnio.com

“Achiziţia a întârziat din anumite motive procedurale. Procedura de achiziţie a fost începută la timp, dar ştiţi cum e cu achiziţiile publice, e complicat cu achiziţiile publice. Se rezolvă această problemă, fără niciun fel de problemă. Există disponibilitate a acestui vaccin şi eu cred că în cursul lunii septembrie se va încheia”, a afirmat Alexandru Rafila, răspunzând unor întrebări, miercuri seară, la Antena 3.

  

În ultima perioadă, în unele judeţe părinţii nu au mai putut vaccina copiii cu vaccinurile din schema naţională din cauză că medicii de familie nu au avut suficiente cantităţi. Unii medici de familie au tras un semnal de alarmă, anunţând că nu au mai primit doze din acest ser.

Advertisements

Medicii de familie spun că vaccinurile care lipsesc, precum Hexavalent, Prevenar, Tetraxim, nu sunt în cantități suficiente în toate județele, potrivit Europa Liberă.

Advertisements

Schema națională de vaccinare (Calendarul Național de Vaccinare) cuprinde vaccinurile administrate copilului încă din primele 24 de ore de viață și până la vârsta de 14 ani.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Legea care modifică valoarea preţului de achiziţie al autoturismelor din dotarea autorităţilor administraţiei publice şi a instituţiilor publice, promulgată

Redacția

Bode: O să ne asumăm o misiune importantă, şi anume unificarea dreptei în jurul PNL. Suntem pe un trend de creştere în toate sondajele de opinie

Redacția

Rezultate evaluare națională 2020. 76% dintre candidați au luat peste media 5, cel mai bun procent din ultimii trei ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site