NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Euro se stabilizează față de dolar sub paritate, înainte de un discurs așteptat al lui Jerome Powell (Fed)

Euro s-a stabilizat miercuri în raport cu dolarul, în continuare însă sub paritate, în timp ce traderii au făcut o pauză înainte de principalul eveniment al săptămânii: discursul de vineri al șefului băncii centrale americane, Jerome Powell, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

În jurul orei 19:15 GMT, moneda unică era aproape stabilă (-0,03%) față de dolar, la 0,9967 dolari pentru un euro. Euro își revenea ușor în raport cu lira sterlină, francul elvețian și yenul.

„Există mișcări de sfârșit de lună, dar foarte puțină lichiditate” și participanți pe piață, a declarat Brad Bechtel de la Jefferies. „Așteptăm momentul cel mare”.

Ca în fiecare an, numeroși bancheri centrali și economiști se întâlnesc la Jackson Hole, Wyoming. În acest context, Jerome Powell urmează să susțină vineri un discurs, la ora 14:00 GMT.

Advertisements
  

„Ne așteptăm la un semn de fermitate”, a spus analistul. „Dar ar trebui să avem într-adevăr ceva extrem, fie că este acomodant sau ofensiv, pentru a declanșa o reacție semnificativă pe piața valutară.”

Advertisements

Între timp, după ce a depășit pentru scurt timp paritatea marți, euro pare ancorat sub acest prag simbolic, afectat de criza energetică de pe bătrânul continent,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministrul Cadariu anunță o campanie de 100.000 de euro pentru promovarea destinațiilor turistice din România: ”Nu putem să nu constatăm că după doi ani de concedii în România, sunt dornici să călătorească în străinătate”

Redacția

Festivalul de Film de la Veneţia 2022: „All the Beauty and the Bloodshed” de Laura Poitras a primit Leul de Aur / Lista câştigătorilor

Redacția

Laver Cup 2022: Casper Ruud a adus primul punct pentru echipa Europei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site