RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum a ajuns să fie infectat ÎPS Pimen cu coronavirus. Zeci de persoane care au intrat în contact, testate

Manuela Trifan, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, a transmis cum arhiepiscopul Sucevei şi Radautilor, IPS Pimen, a ajuns să fie infectat cu coronavirus.

Acesta a intrat în contact cu trei persoane aflate în mănăstire şi care apoi au fost depistate pozitiv la noul coronavirus. Este probabil că IPS Pimen să fi luat coronavirusul de la unul dintre cei trei preoţi.

„S-au mai făcut teste în cazul a 22 de persoane din mănăstire, dar şi pentru 15 persoane de la personalul căminului de bătrâni aflat lângă mănăstire, cu care IPS Pimen ar fi intrat în contact.

De asemenea, miercuri vor mai fi făcute teste în cazul a 25 de preoţi din parohii din Suceava.”, a transmis şefa DSP Suceava.

  

Amintim că Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Radautilor a fost confirmat cu noul coronavirus şi a fost adus la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, cu un elicopter. Arhiepiscopul Pimen are 90 de ani, el fiind instalat că episcop al Sucevei din anul 1991.

BZI

Related posts

HARTA rezultatelor la Bacalaureat 2020. În topul județelor Iașul ocupă a treia poziție

Redacția

Kathy Hochul a devenit prima femeie guvernator a New York-ului, după demisia lui Andrew Cuomo, acuzat de hărțuiri sexuale

Redacția

Business report: Va intra Putin să „denazifice” și Moldova? Armand Goșu: România riscă să aibă graniță cu Rusia în Delta Dunării. Nou val de „bombe” bugetare. Marele plan al stațiilor de încărcare. Lupta muncitorilor asiatici ajunși în România cu birocrația

Redacția
Încarcă...