NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

HARTA rezultatelor la Bacalaureat 2020. În topul județelor Iașul ocupă a treia poziție

Cele mai bune rezultate la Bacalaureat 2020 au fost obținute de elevii din Cluj, Sibiu și Iași, la polul opus fiind Giurgiu și Ilfov, potrivit situației centralizate de Ministerul Educației. 

Rata de promovare (înainte de contestații) este de 62.9%. Este cea mai mică rată de promovare din ultimii șase ani.

Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%) și Brașov (71.00%).

În Capitală, rata de promovare s-a situat la 70%. Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii din sectorul 2 – 82,3%. Cea mai mică rată de promovare s-a înregistrat în sectorul 5 – 64,58%.

Județele în care ratele de promovare au fost sub 50%: Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

promovare edu harta

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost afişate. Notele la BAC 2020 sunt afișate pe avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. 

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Descoperire REVOLUȚIONARĂ privind coronavirusul: cercetătorii din Belgia au găsit un anticorp care neutralizează COVID 19

Redacția

Examene naționale anulate pentru a evita răspândirea coronavirusului. Care sunt acestea

Redacția

Autorităţile, în alertă. Cea mai falsificată bancnotă din România

Redacția
Încarcă...