NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primul medic care moare din cauza COVID. ”Gardă de lacrimi și durere și furie”

Medicul Valeriu Neagoe, de la Secția Medicală II din Constanța a fost răpus de coronavirus., potrivit presei de la malul mării.

El fusese internat în Bucuești pentru tratament.

”Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni…. Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească… In noaptea asta fac de garda in onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie”, este anunțul pe Facebook.

Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului din Constanța.

  

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.
În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.
În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s – a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Unu din șapte pacienţi infectaţi cu coronavirus în România este cadru medical, iar peste 80% dintre cei ucişi de COVID-19 aveau cel puțin o boală asociată, se arată într-un raport al Institutului Național de Sănătate Publică, pentru săptămâna 13-19 aprilie.

Astfel, în ultima săptămână, numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a scăzut cu 10,5% față de săptămâna precedentă. Din totalul cazurilor active de coronavirus, 42% au fost înregistrate în patru județe și în Capitală, după cum urmează: în județul Suceava (18,5%), în municipiul București (8,5%) și în județele Hunedoara (5,2%), Arad (5,1%) și Mureș (4,6%). Potrivit INSP, în momentul realizării acestei analize, în România erau confirmaţi 2.282 de pacienţi de COVID-19.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Polițist de frontieră târât de la un mal la altul prin apă de către braconieri cu o barcă

Redacția

Traficanţi de droguri din Galaţi, care importau marfa din Marea Britanie, reţinuţi pentru 24 de ore (Video)

Redacția

Dezbatere pe proiectul autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş! Vor fi prezenţi miniştri, deputaţi, prefecţi, oameni de afaceri şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Totul va fi transmis Live pe Facebook

Ema Roman
Încarcă...