RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Egiptul avertizează împotriva unor „consecinţe catastrofale”, în timp ce ofensiva israeliană asupra Rafah pare iminentă

Rafah granita, fum, atac, lovitura,punct de trecere, frontiera, israel, egipt, fasia gaza, bombardamente israeliene, razboi, terorism, teroristi, hamas

Sursa foto: SAID KHATIB / AFP

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a reiterat joi poziţia fermă a ţării sale împotriva strămutării palestinienilor din Fâşia Gaza vecină, în timp operaţiunea militară a Israelului la Rafah, în sudul enclavei, pare iminentă, relatează dpa, transmite Agerpres.

Cairo este îngrijorat de faptul că ofensiva israeliană planificată în oraşul de frontieră Rafah, ultimul bastion al grupării islamiste Hamas rămas în Fâşia Gaza, ar putea declanşa un exod în masă al palestinienilor în Peninsula Sinai din Egipt.

  

„Egiptul a adoptat o poziţie clară încă din primul minut (al războiului), respingând în totalitate migrarea forţată a palestinienilor de pe pământurile lor în Sinai sau în orice alt loc, pentru a salva cauza palestiniană de la lichidare şi pentru a proteja securitatea naţională a Egiptului”, a declarat Sissi într-un discurs televizat.

Rafah este ultimul refugiu pentru sute de mii de palestinieni care fug de războiul actual între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, declanşat de atacurile fără precedent comise de militanţii grupării la 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului.

O operaţiune militară la Rafah, care se află chiar în sudul Fâşiei Gaza şi se învecinează cu Egiptul,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Lovitură pentru campioana Italiei – Golgheterul din Serie A, convins să semneze

Redacția

SUA avertizează că dinspre Rusia sună „tobele războiului” împotriva Ucrainei /  Se estimează că negocierile se vor termina fără progrese semnificative

Redacția

Constanta guvernării: creșterea lunară a numărului de angajați la stat

Redacția
Încarcă...