NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Comuna Todireşti s-a îndatorat până peste cap pentru finalizarea unei şcoli!

Primăria comunei Todireşti poate scăpa de povara unei datorii de 2.500.000 de lei. Această sumă reprezintă valoarea lucrărilor de reabilitare a Şcolii Generale Nr. 2. Deşi lucrările au fost finalizate din anul 2008, iar şcoala a fost dată în funcţiune din acelaşi an, primăria nu a reuşit să îşi achite datoriile.

Pentru a soluţiona această problemă, Primăria a depus o cerere de finanţare, care a fost respinsă. „Noi am depus o cerere de finanţare pe baza Programului Operaţional Regional (POR), de la Piatra Neamţ, dar nu am primit acceptul deoarece ni s-a spus că există probleme cu locaţia şcolii”, a declarat Vasile Buzatu, primarul comunei Todireşti. Conform spuselor acestuia, cererea a fost respinsă pe motivul că şcoala renovată nu ar fi de fapt instituţia de învăţământ pentru care s-a solicitat ajutorul financiar, ci una nou construită, cu alte dimensiuni.

Primăria contestă decizia la Minister

  

După ce a fost respinsă cererea de finanţare, primarul a contestat decizia Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord – Est la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Am demonstrat la Bucureşti că acea şcoală funcţionează din anul 1952 şi nu este vorba de altă locaţie”, a punctat primarul. Mai mult, primarul a explicat şi de unde au pornit neînţelegerile celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Est. „În momentul în care se lucra la reabilitarea clădirii s-a constatat că o mare parte din construcţie trebuie dărâmată, datorită structurii mult prea vechi şi deteriorate, din chirpici. De aici au pornit toate contradicţiile, cum că ar fi vorba de o altă clădire ridicată de la zero”, a povestit Vasile Buzatu.

Advertisements

Răspunsul la această contestaţie a fost unul pozitiv, ceea ce a adus cu sine şi o soluţionare a problemei. „Cred că în urma unei hotărâri luate la nivelul Ministerului nu vor mai exista probleme cu privire la cererea nostră de finanţare. Sunt sigur că nu va mai fi respinsă cererea noastră pe baza POR”, a conchis primarul comunei Todireşti.
În urma acestor proceduri se aşteaptă o finanţare de aproximativ 1.800.000 de lei. Restul de bani, adică 700.000 de lei, vor fi asiguraţi dintr-un credit pe care primăria l-a făcut pentru achitarea unei mici părţi a datoriei.

Advertisements

sursa ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

“Sfatul Bătrânilor” din comuna Heleșteni rămâne o tradiție respectată! Ce răspuns a primit primarul când a întrebat dacă e bine să mai candideze!

Teona Gherasim

Tractor incendiat la Ciohorăni

Redacția

Stolniceni-Prăjescu: Tânăr depistat în trafic băut la volan

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site