NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Grindina a făcut dezastru în zona Pașcani. Culturi și case distruse (FOTO-VIDEO)

Vremea extremă a făcut din nou ravagii! Meteorologii au emis aseară cod roșu de ploi, vijelii și grindină, pentru localități din județele Suceava și Iași.

A fost grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice. Din păcate au fost distruse zeci de gospodării, culturi agricole și autoturisme. Pe adresa redacției am primit imagini de la un locuitor din comuna Lespezi, unde putem vedea dezastrul care s-a abătut asupra oamenilor.  

La fel de multe pagube sunt și în localitățile Budeni și Dolhasca din județul Suceava (FOTO), dar și comune din zona municipiului Iași.

Din păcate meteorologii nu vin cu vești bune! Au anunțat cod galben de instabilitate accentuat valabil astăzi, până pe 1 august, ora 4.00. În intervalul menționat, la început în nord, nord-est și local la munte, apoi și în estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe suprafețe mici 40…60 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

loading...
Advertisements

Related posts

Festivalul de Datini și Obiceiuri de la Drăgușeni! La mulți ani tuturor creștinilor pe stil vechi!

Marius Parteni

Două zile de sărbătoare pentru elevii și cadrele didactice din Tătăruși

Oana Cordoneanu

Restricții rutiere pe mai multe străzi din comuna Valea Seacă!

Marius Parteni
Încarcă...