NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia Europeană acuză Rusia că a oprit conducta Nord Stream sub pretexte false

​Comisia Europeană acuză gigantul rus Gazprom că a oprit furnizarea de gaze prin conducta Nord Stream din Marea Baltică către Germania folosind pretexte false, scrie dpa.

GazpromFoto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

  • “Anunţul Gazprom că închide din nou (Nord Stream) sub pretexte false este o altă confirmare a nefiabilităţii sale ca furnizor.
  • Este, de asemenea, o dovadă a cinismului Rusiei, deoarece preferă să arunce gaze în loc să onoreze contracte”, a scris vineri seara pe Twitter un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Potrivit producătorului de turbine Siemens Energy, o scurgere de petrol nu justifică din punct de vedere tehnic oprirea gazoductului Nord Stream, decisă de Gazprom după ce ar fi descoperit astfel de scurgeri într-o turbină.

  

Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi în cele din urmă oprit “complet” până la repararea unei turbine a acestui gazoduct vital pentru aprovizionarea europenilor.

Advertisements
Advertisements

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

BREAKING Grevă de avertisment în toate școlile din România în care sunt membri de sindicat, miercuri, 19 ianuarie 2022, anunță cele două federații sindicale. Profesorii nu vor face ore în intervalul 11:00-13:00

Redacția

VIDEO: Imagini filmate cu drona cu sursa poluării de miercuri, din București. Oamenii nu mai pot respira în case

Redacția

Operațiunea de dezinformare „INFEKTION 2.0” și agenții săi în contextul invaziei ruse din Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site