RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Prea costisitor”: Climeworks vrea să reducă costul captării CO2 din aer cu 50% până în 2030

Compania elvețiană Climeworks a anunțat marți că dorește să reducă costul captării CO2 din aer cu 50% până în 2030, pentru a da un nou impuls acestei tehnologii promițătoare, dar încă foarte costisitoare pentru combaterea încălzirii globale, potrivit AFP.

Poluare – Emisii CO2Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP / Profimedia

Compania – un pionier în această tehnologie, care elimină dioxidul de carbon din atmosferă – a mai făcut recent un pas înainte, odată cu inaugurarea, în luna mai, a unei noi uzine în Islanda, dar marți a dezvăluit un proiect și mai ambițios, care urmează să intre în funcțiune în Louisiana, în Statele Unite.

  

Climeworks plănuiește să implementeze acolo o nouă versiune a tehnologiei sale, bazată pe filtre mai puternice care „măresc suprafața de contact cu CO2” și reduc „cu cel puțin jumătate timpul necesar” pentru a-l elimina din atmosferă, se arată într-un comunicat de presă.

Cantitatea captată este „de peste două ori mai mare decât cea a filtrelor anterioare”, iar noile materiale utilizate „consumă jumătate din energie și sunt concepute să dureze de trei ori mai mult”, adaugă aceasta.

Climeworks speră să reducă costurile de captare „la aproximativ 250-350 de dolari pe tonă” până în 2030.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Facebook lucrează la un centru de confidențialitate care va grupa toate opţiunile privind intimitatea utilizatorilor și pune accent pe educarea acestora

Redacția

Avocatul Poporului atacă la Curtea Constituţională articolul din Legea Educației care reglementează bursele elevilor

Redacția

Deputat PNL: Deschiderea unei discuţii privind o aşa-zisă taxă de solidaritate reprezintă o greşeală. PNL şi-a asumat să nu introducă noi taxe şi impozite

Redacția
Încarcă...