RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani se numără printre câștigătorii concursul”Școală Europeană”, importantă competiţie naţională

Ediţia a XVI-2019 a Concursului Național ”Școală Europeană” și-a desemnat câștigătorii. La competiția organizată de Ministerul Educației Naționale au participat 136 de unități de învățământ preuniversitar (număr record față de celelalte ediții), care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale iar primele 87 de școli au primit titlul de ”Scoală europeană”, 7 dintre acestea (cele mai multe la nivel național) fiind din județul Iași. 

Colegiul Național “Costache Negruzzi“, Colegiul National “Emil Racoviță“, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu“, Școala Gimnazială “Elena Cuza“, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza“.

  

Competiția a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

 Odată obţinut, certificatul „Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul. Astfel, în județul Iași sunt 20 de titluri de școală europeană, dacă evidențiem și rezultatele obținute la cele două ediții anterioare: Liceul Tehnologic Economic “Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” lași (2017) și Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Național, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Școala Postliceală F.E.G Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Școala EUROED și Grădinița EUROED (2018).

 Competiţia „Şcoala Europeană” a fost lansată de M.E.N. în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Totodată, competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

 Decernarea premiilor pentru câştigătorii competiţiei naționale ”Şcoala Europeană” va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti, în luna iunie a acestui an.

 Comunicat ISJ Iași 

 

 

 

Related posts

Zilele Colegiului ”M.Sadoveanu”- Conferință/Dezbatere, Ceainăria Toamnei, “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!” (Galerie Foto)

Carmen Bălăceanu

Grădinița pictată din Răducăneni. O casă veche de peste 100 de ani, în care a locuit fondatorul școlii din sat

Redacția

Concursul Național de Proiecte de Mediu în Tabăra Muncel

Teona Gherasim
Încarcă...