NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PNL Pașcani țintește 13 consilieri locali la alegerile din 2020 pentru Consiliul Local

 

PNL Pașcani are mari așteptări de la alegerile locale pentru Primărie și Consiliul Local din 2020. Liderul formațiunii politice a anunțat în urmă cu două zile numărul de mandate pe care organizația locală și le dorește după alegerile de anul viitor.

 

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a spus în cadrul conferinței de presă din data de 14 mai că își dorește ca la alegerile locale de anul viitor formațiunea politică să obțină 13 mandate de consilieri.

„Eu vă pot spune că îmi doresc ca după alegerile locale de anul viitor să avem 13 consilieri liberali, pentru a putea schimba complet această abordare din partea administrației locale. În proporție de 90% eu voi fi candidatul pentru funcția de primar”, a declarat Pintilie.

Declarație acestuia vine pe fondul situațiilor în care foarte multe cereri din partea cetățenilor nu sunt rezolvate de către cei care au condus destinele localității.

”Cetățenii nu ar trebui să fie cei care vin și se roagă la Primărie, și fac tot felul de intervenții pentru  a beneficia de concesiuni, închirieri sau de vânzări. Poziția noastră clară este aceea că oamenii ar trebui să fie, dacă se poate proprietari, respectați”, a mai explicat liderul local al PNL.    

Subiectul care a determiat această declarație a fost cel a sutelor de cereri depuse de-a lungul timpului  de persoanele fizice și juridice din Pașcani pentru închirierea sau concesionarea unor suprafețe de teren din domeniul public, rezolvate verbal sau deloc de către cei care au condus municipiul.

” În Pașcani problema terenurilor închiriate sau concesionate, este foarte amplă, complexă și de foarte multă durată. Nimeni din administrația locală nu și-a propus în ultimii 30 de ani să facă ordine și să facă ceva ca lucrurile să funcționeze într-un mod transparent”, a mai spus acesta.

Pintilie este de părere că totul a fost făcut cu un scop de a ține oamenii blocați, la mâna celor care au deținut puterea în municipiu.

„Tehnica bolșevică de care am vorbit și altă dată, a fost făcută în așa fel încât oamenii să depindă de acest sistem de milogire la Primărie. Vrem să schimbăm complet acest lucru”.

PNL este de acord cu înființarea unei comisii de analiză și verificare a cazurilor de ocupare abuzivă a domeniului public, dar și a modului în care primarii și funcționarii și-au făcut datoria față de contribuabili.

Un grup de 13 consilieri locali ar asigura cele două treimi necesare adoptării prin vot a proiectelor ce vizează domeniul public, cât și patrimoniul instituțiilor publice subordonate Consiliului Local.  

loading...
Advertisements

Related posts

Liderii PNL, de la nivel național, cred în victoria candidatului pentru Primăria Pașcani (FOTO/VIDEO)

Marius Parteni

Cinci pesediști locali s-au îngrămădit să îi ureze „La mulți ani!” lui Gheorghe Nichita. Vezi aici care sunt aceștia

Marius Parteni

Crăciunescu a renunțat la mandatul de consilier

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site