NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Colectiv nu a schimbat nimic: zeci de sancţiuni aplicate de ISU

Tragedia din Colectiv nu a schimbat prea mult obiceiurile proprietarilor de restaurante, baruri sau cluburi. Inspectorii de la pompieri şi poliţiştii au dat peste 2.000 de sancţiuni în ultimele două săptămâni în localuri care au ignorat normele de protecţie în caz de incendiu. Stingătoare lipsă şi uşi de evacuare blocate au fost principalele probleme, un sfert dintre ele constatate doar la Bucureşti.

 

„Instalaţii electrice improvizate, căi de acces care nu au fost marcate corespunzător şi lipsa căilor de evacuare”, explică Adrian Marian, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, conform televiziunilor de ştiri.

  

Acestea au completat lista indiferenţei care poate ucide. Multe dintre locurile verificate, 500 la număr, sunt în centrul vechi al Bucureştiului.

Marea problemă aici, în Centrul Vechi, spun pompierii, este aglomerarea de clădiri. Sunt peste 200 de cluburi, cafenele sau restaurante. Multe dintre ele la demisolul clădirlor. Aceste spaţii nu respectă în totalitate normele de securitate în incendiu.

În cele mai multe cazuri, căile de evacuare sunt prea înguste. Scările pe care oamenii ar urca în grabă în cazul unui incendiu pentru a ieşi din cluburile subterane nu ar putea face faţă numărului mare de persoane care îşi caută salvarea.

În Bucureşti „au fost aplicate 87 de amenzi în valoare de aproximativ 380.000 de lei”, spune Adrian Marin.

În ţară cuantumul amenzilor a depăşit 1,5 milioane de lei. Şi este numai începutul. Controalele vor continua.

 

 Sursa: gandul.info

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O tânără rănită în Colectiv a murit într-o clinică din Germania. Bilanţul tragediei a ajuns la 61 de decedaţi

Redacția

Anunţ de ultimă oră de la meteorologi. Când încep ninsorile

Redacția

Cât de crud era, de fapt, Ioan Vodă cel Cumplit. Obsedat să tortureze preoţi şi boieri, a fost blestemat cu o moarte cruntă, strivit în bucăţi de patru cămile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site