RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Operaţiune antiteroristă în Paris: o femeie s-a aruncat în aer şi cinci persoane au fost arestate

Forţele speciale franceze au lansat, miercuri dimineaţă, o operaţiune de amploare la Saint-Denis, în apropiere de Paris, cel mai probabil în legătură cu ancheta atentatelor de săptămâna trecută.

  

Locuitorii din zonă au povestit că au auzit un schimb de focuri la ora locală 4.30 şi că au fost avertizaţi să rămână în case.

UPDATE 11.28 Potrivit unei surse din cadrul poliţiei citate de Le Monde, două persoane au fost ucise în cursul operaţiunii lansate de forţele de ordine într-un apartament dintr-un imobil situat la intersecţia străzilor Corbillon şi Republique din Saint-Denis, o localitate de la periferia capitalei Franţei.

UPDATE 10.53 Atacurile aeriene efectuate de Franţa şi Rusia în ultimele 72 de ore în nordul Siriei au provocat moartea a 33 de jihadişti din cadrul reţelei teroriste Statul Islamic (SI), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). UPDATE 10.48 Operaţiunea forţelor speciale franceze continuă la Saint-Denis, un suspect fiind baricadat în continuare într-un apartament din oraş, relatează le Figaro, citat de Mediafax. Conform informaţiilor obţinute de Le Parisien, forţele de securitate căutau doi bărbaţi la Saint-Denis. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria. Deocamdată nu se ştie dacă acesta se află printre persoanele ucise sau arestate.

UPDATE 10.26 Comunicatul procurorului Republicii Franceze Intervenţia de la Saint-Denis a început la ora locală 04.20 (05.20, ora României). O femeie baricadată într-un apartament a declanşat vesta cu explozivi pe care o purta şi a murit la începutul operaţiunii. Trei bărbaţi, baricadaţi la rândul lor în apartament, au fost scoşi de forţele speciale RAID şi plasaţi în arest. În plus, un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în apropiere de apartament. Totodată, cinci membri ai forţelor speciale franceze au fost răniţi, potrivit BFM TV. Un bilanţ oficial încă nu a fost anunţat. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei citate de Le Monde, trei persoane ar fi fost ucise, iar alte trei arestate în cursul operaţiunii de la Saint-Denis. Anterior, surse din cadrul poliţiei anunţau doi morţi. Bilanţul oficial provizoriu anunţă un mort – o femeie-kamikaze – şi cinci persoane arestate – patru bărbaţi şi o femeie. Intervenţia (în curs) a vizat iniţial un apartament situat la intersecţia străzilor Republiquie şi Corbillon, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de Stade de France. Schimburi de focuri şi explozii puternice au fost auzite la Saint-Denis. Ţinta asaltului este Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, soldat cu 129 de morţi şi peste 300 de răniţi. UPDATE 10.12 Imagini filmate în camera de hotel unde teroriştii au stat înainte de atentatele teroriste de la Paris au apărut pe Internet. Salah Abdeslam, 26 de ani, a închiriat camerele 311 şi 312 dintr-un hotel din suburbia Val-de-Marne, din sudul capitalei Franţei, scrie Le Point.

Forţele speciale franceze au lansat, miercuri dimineaţă, o operaţiune de amploare la Saint-Denis, în apropiere de Paris, cel mai probabil în legătură cu ancheta atentatelor de săptămâna trecută. Locuitorii din zonă au povestit că au auzit un schimb de focuri la ora locală 4.30 şi că au fost avertizaţi să rămână în case.

UPDATE 11.28 Potrivit unei surse din cadrul poliţiei citate de Le Monde, două persoane au fost ucise în cursul operaţiunii lansate de forţele de ordine într-un apartament dintr-un imobil situat la intersecţia străzilor Corbillon şi Republique din Saint-Denis, o localitate de la periferia capitalei Franţei.

UPDATE 10.53 Atacurile aeriene efectuate de Franţa şi Rusia în ultimele 72 de ore în nordul Siriei au provocat moartea a 33 de jihadişti din cadrul reţelei teroriste Statul Islamic (SI), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

UPDATE 10.48 Operaţiunea forţelor speciale franceze continuă la Saint-Denis, un suspect fiind baricadat în continuare într-un apartament din oraş, relatează le Figaro, citat de Mediafax. Conform informaţiilor obţinute de Le Parisien, forţele de securitate căutau doi bărbaţi la Saint-Denis. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria. Deocamdată nu se ştie dacă acesta se află printre persoanele ucise sau arestate.

UPDATE 10.26 Comunicatul procurorului Republicii Franceze Intervenţia de la Saint-Denis a început la ora locală 04.20 (05.20, ora României). O femeie baricadată într-un apartament a declanşat vesta cu explozivi pe care o purta şi a murit la începutul operaţiunii. Trei bărbaţi, baricadaţi la rândul lor în apartament, au fost scoşi de forţele speciale RAID şi plasaţi în arest. În plus, un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în apropiere de apartament. Totodată, cinci membri ai forţelor speciale franceze au fost răniţi, potrivit BFM TV. Un bilanţ oficial încă nu a fost anunţat. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei citate de Le Monde, trei persoane ar fi fost ucise, iar alte trei arestate în cursul operaţiunii de la Saint-Denis. Anterior, surse din cadrul poliţiei anunţau doi morţi. Bilanţul oficial provizoriu anunţă un mort – o femeie-kamikaze – şi cinci persoane arestate – patru bărbaţi şi o femeie. Intervenţia (în curs) a vizat iniţial un apartament situat la intersecţia străzilor Republiquie şi Corbillon, la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de Stade de France. Schimburi de focuri şi explozii puternice au fost auzite la Saint-Denis. Ţinta asaltului este Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, soldat cu 129 de morţi şi peste 300 de răniţi.

UPDATE 10.12 Imagini filmate în camera de hotel unde teroriştii au stat înainte de atentatele teroriste de la Paris au apărut pe Internet. Salah Abdeslam, 26 de ani, a închiriat camerele 311 şi 312 dintr-un hotel din suburbia Val-de-Marne, din sudul capitalei Franţei, scrie Le Point.

Articolul complet pe www.adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cât de toxică e carnea de porc

Redacția

Pierdut certificate constatatoare I.I. Buta I Gheorghiță

Redacția

Cum sa ne desprindem gandul de la responsabilitatile de munca dupa incheierea programului?

Redacția
Încarcă...