RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă va merge la șefia Senatului după rocada premierilor. Cum e văzută rotativa guvernamentală SURSE

Premierul României nu are  de gând să rămână în Guvernul Ciolacu, pe o funcție de ministru al Apărării, ci va alege șefia Senatului, funcție oricum vacantă, susțin surse guvernamentale.

Premierul Nicolae Ciucă va merge cel mai probabil la șefia Senatului FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă va merge cel mai probabil la șefia Senatului FOTO gov.ro

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Nicolae Ciucă nu are de gând să revină la șefia Ministerului Apărării Naționale, mai ales după ce a ocupat funcția de premier al României. „E o chestiune de principiu” ar fi spus liderul de la Palatul Cotroceni, potrivit surselor citate. 

  

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă e dispus să meargă la șefia Senatului, o funcție vacantă, în prezent Alina Gorghiu fiind vicepreședintă cu atribuții de președinte. Prin urmare, și procedural ar fi mai ușor pentru a merge pe a două poziție în stat. 

La nivel de executiv sunt trei scenarii luate în calcul în ceea ce privește modul cum va decurge schimbarea de premieri. Prima ar fi ca rocada premierilor să fie exact așa cum e prevăzut în protocolul de colaborare. 

Al doilea scenariu este ca negocierile să fie „tărăgănate”, până are loc o înțelegere între forțele politice pe anumite ministere. Un al treilea scenariu luat în calcul este acela ca discuțiile pe tema noului guvern să fie amânate aproape până spre toamnă dacă cei implicați nu dau dovadă de „responsabilitate politică”. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marcel Ciolacu îl vrea pe Geoană candidat la Președinția României din partea PSD

Redacția

WTA Praga: Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la dublu

Redacția

VIDEO Genoa, victorie în Serie A – Radu Drăgușin, liderul apărării, și nota primită

Redacția
Încarcă...