RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA: Un război intern între democrați amenință programul lui Biden

Centriști acuzați că sunt în serviciul lobbiștilor sau că sunt prea apropiați de republicani și o aripă de stânga care ar dori cheltuieli iresponsabile: democrații se sfâșie pe planurile titanice de investiții dorite de Joe Biden, care lâncezesc în Congres în lipsa consensului, scrie La Libre, citat de Rador.

După mârâieli în culise timp de săptămâni de negocieri, tensiunile au izbucnit la lumina zilei în această săptămână în partidul de la putere, cu o agresivitate incredibilă la apropierea datei limită de joi.

Până la a pune în pericol adoptarea principalelor două piese ale programului președintelui: 1.200 de miliarde de dolari investiții în infrastructură și 3.500 de miliarde destinate reformării în profunzime a țesăturii sociale a Statelor Unite, ca și pentru a lupta contra schimbărilor climatice.

Sume extraordinare, istorice, care ar putea rămâne literă moartă dacă democrații nu ajung la un acord repede, deoarece riscul de a-și pierde majoritatea în Congres în noiembrie 2022.

  

Confruntați cu această perspectivă, nu-și rețin loviturile… împotriva propriei tabere.

Impas. Blocul se stânga și senatorii centriști

Războiul opune esențialmente blocul de stânga și pe cei doi senatori centriști Joe Manchin și Kyrsten Sinema,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, mesaj de Ziua Armatei: Haina militară întruchipează valori care nu sunt însuşite în aceste zile de o bună parte a clasei politice

Redacția

Ucrainenii au tot ce le trebuie ca să înceapă contraofensiva și să-și recupereze teritoriile de la ruși, a transmis secretarul de stat american Antony Blinken

Redacția

Mitropolia se judecă cu un răspopit: nu îl poate scoate afară din biserică

Redacția
Încarcă...