RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu: Condamnarea crimelor și abuzurilor comise de dictaturile de orice natura este o necesitate și astăzi

Premierul a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europene a Comemorării Victimelor Stalinismului și Nazismului și a Zilei Naționale a Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului. Ciolacu a reafirmat angajamentul Guvernului pentru intensificarea eforturilor de combatere a tuturor formelor de extremism.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„În urmă cu 84 de ani, s-a semnat pactul Ribbentrop-Molotov. Din momentul în care cele două regimuri totalitare, nazismul și comunismul, și-au strâns mâna, Europa a cunoscut o perioadă întunecată, marcată de abuzurile și atrocitățile acestor regimuri. În România, regimul ilegitim și criminal comunist este vinovat de arestarea, deportarea, uciderea a sute de mii de oameni. Acest sistem bazat pe exploatarea fricii în rândul populației, pe eliminarea oricărei forme de opoziție, pe muncă forțată în lagăre și pe utilizarea violenței ca instrument principal de instaurare și menținere a puterii a lăsat o moștenire dureroasă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

  

Marcel Ciolacu susține că legea prin care 23 august a devenit Ziua națională a Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului „a venit ca un răspuns firesc la recomandarea oferită de Raportul Final al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România”.

„Negaționismul și apologia regimului comunist încă pot compromite progresul care s-a realizat pentru consolidarea democrației.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum alegem cea mai buna mobila pentru sufragerie

Redacția

Transparency International : România, în top 3 cele mai corupte ţări din UE

Redacția

Șoșoacă, atac la USR de la tribuna Parlamentului: „Rușinea vă aparține, LGBTQ-iștilor”. Mesaj către Ciucă: „Ne vedem la Senat”

Redacția
Încarcă...