NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cine întreține haosul din piețe? Construcții dezafectate după întrebările deranjante ale aleșilor locali!

Construcțiile ilegale din piața deal au fost dezafectate, după ce o parte din consilierii locali s-au întrebat cine întreține haosul de pe strada Eugen Stamate. O reacție îngrijorătoare, în condițiile în care suprafețele ocupate nu erau taxate, după cum a rezultat din discuțiile consilierilor.

 

  

 

Cel care a dat tonul demolării acelor construcții provizorii a fost consilierul Vasile Haldan, membru PSD. Intervenția lui a vizat acele corturi ce adăpostesc marfă de pe strada Eugen Stamate, care trece prin incinta pieții.

„Cineva trebuie să răspundă de acele construcții cu pepeni care sunt și acum acolo. Dă o notă de disconfort”, a spus Vasile Haldan.

În comisiile de specialitate șeful administrației piețelor, a susținut că nu poate da un răspuns întrucât ele sunt în afara domeniului piețelor. Asta înseamnă că cei care au făcut comerț pe respectivele locații au fost tolerați de administratorii domeniului public, adică cei din Primărie.

 Consilierul Constantin Nemțanu a propus și el realizarea unui sens unic în piața deal, pentru fluidizarea traficului, iar Marius Pintilie a insistat pe modificarea programului de aprovizionare atunci când s-a pus problema adoptării regulamentului de funcționare a piețelor.

 După ședința din 29 noiembrie, în piața din deal a început dezafectarea construcțiilor abandonate. Mai întâi s-a început cu un chioșc din lemn care a aparținut în trecut societății Legume SA, trecută între timp sub aripa protectoare a unui apropiat al primarului Dumitru Pantazi.  

Au mai fost demolate alte două construcții din lemn și acele construcții provizorii, ceea ce i-au făcut pe mulți să susțină că se poate.

 În fața criticilor, șefii Primăriei se apără și susțin că se va face ordine după implementarea proiectului de modernizare a pieței din vale, ulterior a celei din deal.     

Advertisements

Related posts

Maşinile instituţiilor publice din Paşcani – dotate cu GPS pentru monitorizare şi controlul consumului de carburant (DOC)

Ema Roman

Peste 100 de păşcăneni vor primi masa de Paşte de la Cantina Socială

Ema Roman

Se fac reparaţii la drumurile judeţene! Vezi unde se lucrează!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site