NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Statul ar putea acorda un ajutor de 300 de lei pentru veteranii și văduvele de război

Aproximativ 23.000 de persoane – veteranii și văduvele de război ar putea primi un ajutor de 300 lei/persoană în acest an, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

“Sumele pentru plata ajutorului prevăzut la art. 1, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații”, se arată în proiect.

Cuantumul ajutorului anual în 2013 a fost aprobat la nivelul de 265 de ei/persoană, de acest ajutor beneficiind aproximativ 29.936 persoane.

  

“Având în vedere dificultățile cu care se confruntă această categorie de populație, prin proiectul de hotărâre se propune majorarea ajutorului anual de la 265 lei, la 300 lei, cu 13% mai mult față de nivelul aprobat în anul 2013. Această majorare este motivată de creșterea prețurilor la mărfurile nealimentare și la servicii în luna iulie 2014, față de luna iulie 2013. Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, prețul la combustibili, gaze naturale și energie termică a crescut cu 9,5%. Pentru serviciile de apă, canal, salubritate creșterea este de 6%, iar pentru chirii de 1,9%. De ajutorul anual va beneficia un număr total de 22.974 persoane”, mai scrie în documentul care se va afla în dezbatere publică până pe 22 decembrie 2014.

Advertisements
Advertisements

 sursa oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Autoritățile fac cercetări în cazul decesului micuțului de 7 ani de la Liceul ”Nicolae Iorga”!

Marius Parteni

Festivalul folcloric internațional „Datini şi obiceiuri de iarnă”

Redacția

Taina Sfintei Împărtăşanii a fost amânată pe termen nedefinit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site