RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce s-a întâmplat atunci când Luna „s-a întors pe dos” în urmă cu 4,5 miliarde de ani?

În urmă cu peste 4,2 miliarde de ani, Luna „s-a întors pe dos” pentru a crea suprafața selenară cunoscută astăzi de omenire.

Cei mai mulți oameni de știință sunt de acord că Luna a fost creată în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, atunci când un alt corp masiv din Sistemul Solar s-a izbit de Pământ, aruncând în spațiu material topit, care s-a transformat în satelitul nostru natural.

Cu toate acestea, modul în care s-a desfășurat formarea Lunii după acest început violent a fost descris de o echipă de oameni de știință de la Laboratorul Lunar și Planetar (LPL) al Universității din Arizona.

Aceștia spun că există mai multe căi posibile pe care satelitul natural al Pământului ar fi putut să le urmeze pentru a se forma în întregime, ducând în cele din urmă la sistemul Lună-Pământ pe care îl vedem astăzi. Echipa are, bineînțeles, propriile idei despre incidentele majore care ar fi putut forma Luna. Cercetătorii spun că probele de rocă colectate în timpul misiunii Apollo, de exemplu, ar putea indica faptul că a existat un moment în care Luna „s-a întors pe dos”.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO SuperLiga: Dinamo, la a doua victorie consecutivă după un meci spectaculos

Redacția

Cancelarul Olaf Scholz afirmă că ucrainenii cu loc de muncă în Germania pot rămâne în ţară, chiar dacă Ucraina încearcă să-și recruteze în armată cetățenii care locuiesc în străinătate

Redacția

Şoferii vor putea primi cartea maşinii prin curier

Redacția
Încarcă...