NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Update: Caz în atenția DNA: În plin proces cu Primăria AgroComplex sponsorizează această instituție cu 32.500 de lei!

Situație incredibilă la Primăria municipiului Pașcani. Firma la care Dumitru Pantazi este acționar majoritar, S.C. AgroComplex Lunca S.A., are parte de un tratament special din partea edilului șef al municipiului.

Mai exact, deși societatea amintită este parte adversă într-un proces în care a fost reclamată de Primăria municipiului, primarul Pantazi a acceptat ”de la partea adversă” o mită mascată sub formă de pachete de sărbători, către funcționarii publici, valoarea fiind de 32.500 de lei.

Dumitru Pantazi nu a explicat până acum presei cum Primăria, pe care o conduce, a aceptat ca o firmă cu care municipalitatea se judecă, să sponsorizeze pachetele de Paște ale funcționarilor publici, mai ales că o parte dintre ei, juriștii, se vor prezenta la bară pentru a apăra interesele Pașcaniului.

  

De unde provine datoria primarului?

Societatea Agrocomplex este suspectată că s-a sustras de la plata chiriei pe terenul din Cuva Barajului pe anii 2002, 2003, 2005 și 2007, a penalităților și majorărilor de întârziere. La mijloc ar fi suma de 2,2 milioane lei. Subiectul a fost intens dezbătut și analizat în campania electorală din luna iunie 2012, în urma căreia Pantazi a ieșit primar. Ajuns în funcția publică, acționarul Pantazi a fost acționat în instanță de primarul Pantazi pentru a fi lămurită situația datoriei.

Cum se va termina procesul nu știm, dar un singur luru este sigur. Din 2008 până în prezent municipiul este condus de persoane care datorează bugetului sume de ordinul zecilor de miliarde de lei. Până în 2012 a fost Grigore Crăciunescu, acum este D. Pantazi.

P.S.: Datorită unei erori în articolul inițial s-a furnizat informația falsă prin care se anunța că AgroComplex Lunca S.A. ar fi beneficiat de un ajutor judiciar din partea statului în acest proces. Cererea de ajutor public a fost introdusă de Primăria municipiului Pașcani și a fost aprobată, instituția fiind obligată la plata a 5000 de lei din cei 28770, 5 cât erau inițial, asta deși legea prevede ca instituțiile publice să nu plătească astfel de taxe pe litigii ce privesc veniturile publice (legea 146/1997). Confuzia a provenit și din faptul că directorul AgroComplex Lunca S.A., Bogdan Pantazi, a refuzat să răspundă pe acest subiect și să ofere detalii privind această sponsorizare cât și dacă societatea pe care o conduce a solicitat sau nu un ajutor judiciar de la stat. Contactat telefonic a închis mobilul când a fost întrebat de reporteri despre aceste două subiecte.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Decizie CNA: Când începe campania electorală pentru europarlamentare pe posturile de radio și televiziune

Redacția

Târgu Neamţ sau Paşcani? De unde încep lucrările la autostrada ce va trece prin Iaşi?

Redacția

Prest Serv Apa va rezilia contractul cu Dytras. Constructorul spaniol va pierde cei 1.396.000 de euro garantați pentru finzalizarea lucrărilor la stația de epurare

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site