NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consumul de legume este în scădere

Un român a consumat, în medie, 7,55 kilograme de legume şi conserve de legume, lunar, în scădere cu 0,17 kilograme faţă de anul anterior, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS). 

‘Consumul de legume şi conserve din legume a fost, în anul 2015, de 7,55 kg, în medie lunar pe o persoană, în scădere faţă de anul anterior cu 0,17 kg/persoană. Consumul de legume se diferenţiază cel mai mult în funcţie de mărimea şi componenţa gospodăriei. Consumul cel mai mare s-a înregistrat în gospodăriile formate dintr-o singură persoană (11,46 kg/persoană) şi în gospodăriile fără copii (8,40 kg/persoană), iar cel mai mic în gospodăriile cu 4 şi mai mulţi copii (4,59 kg/persoană) şi, respectiv, în cele compuse din 6 şi mai multe persoane (5,43 kg/persoană)’, informează INS.

Potrivit instituţiei, consumul de fructe este de nivel relativ scăzut, pe ansamblul gospodăriilor, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,69 kg în anul 2015 şi 3,57 kg în 2014. ‘Diferenţieri semnificative se constată şi între gospodăriile grupate după mărimea acestora, în gospodăriile formate dintr-o singură persoană consumându-se 5,56 kg/persoană (5,19 kg/persoană în 2014) fructe lunar, mai mult decât dublu faţă de consumul mediu al gospodăriilor de 6 şi mai multe persoane (2,09 kg/persoană în 2014 şi 2,41 kg/persoană în 2015)’, menţionează sursa citată.  

  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Trenul modernizat la Paşcani intră în probe tehnice

Redacția

Lucrările la canalizarea de pe panta Mârzasca au început. Anul viitor va fi asfaltată întreaga stradă Nicolae Iorga

Ema Roman

Apa pascanenilor, „controlata” de ApaVital Iasi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site