NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consumul de legume este în scădere

Un român a consumat, în medie, 7,55 kilograme de legume şi conserve de legume, lunar, în scădere cu 0,17 kilograme faţă de anul anterior, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS). 

‘Consumul de legume şi conserve din legume a fost, în anul 2015, de 7,55 kg, în medie lunar pe o persoană, în scădere faţă de anul anterior cu 0,17 kg/persoană. Consumul de legume se diferenţiază cel mai mult în funcţie de mărimea şi componenţa gospodăriei. Consumul cel mai mare s-a înregistrat în gospodăriile formate dintr-o singură persoană (11,46 kg/persoană) şi în gospodăriile fără copii (8,40 kg/persoană), iar cel mai mic în gospodăriile cu 4 şi mai mulţi copii (4,59 kg/persoană) şi, respectiv, în cele compuse din 6 şi mai multe persoane (5,43 kg/persoană)’, informează INS.

Potrivit instituţiei, consumul de fructe este de nivel relativ scăzut, pe ansamblul gospodăriilor, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,69 kg în anul 2015 şi 3,57 kg în 2014. ‘Diferenţieri semnificative se constată şi între gospodăriile grupate după mărimea acestora, în gospodăriile formate dintr-o singură persoană consumându-se 5,56 kg/persoană (5,19 kg/persoană în 2014) fructe lunar, mai mult decât dublu faţă de consumul mediu al gospodăriilor de 6 şi mai multe persoane (2,09 kg/persoană în 2014 şi 2,41 kg/persoană în 2015)’, menţionează sursa citată.  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

În luna august va avea loc licitația pentru reabilitarea străzii Nicolae Iorga

Redacția

Ambasadorul SUA: „Îi încurajez pe români să nu voteze candidați acuzați de corupție”

Răzvan Grecu

Păşcănenii de pe strada Nicolae Iorga, atenţionaţi să-şi facă branşamentele la apă!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site