NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mesaj pentru primarul D. Pantazi: “Consultați pășcănenii când decideți în numele lor, al copiilor și viitorului lor”

Municipiul Pașcani este constrâns de mai marii județului să renunțe la gestionarea societății de apă, iar activitatea să fie preluată de Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iaşi.

Asta cu garanția, deocamdată verbală, că în localitatea noastră se vor investi sume importante de bani, de ordinul milioanelor de euro, în rețele de distribuție internă a municipiului. Suma vehiculată ar fi de aproximativ 28 milioane de euro, fonduri de care municipiul nostru ar beneficia doar dacă este membru a unei asociații regionale.

 Cu prilejul ultimei ședințe  a legistivului local la Pașcani au venit reprezentanți ai APA Vital Iași și asociației noi create pentru a lămuri autoritățile locale și a le explica implicațiile acestui demers. 

  

 Decizia este una grea pentru actuala conducere a municipiului, mai ales că în trecut s-a apelat la un credit important pentru realizarea actualului sistem de alimentare cu apă al localității și modernizarea stației de epurare. În fața acestor presiuni politice sunt mari șanse ca localitatea să rămână fără operatorul local de apă, doar de dragul celor care promit multe investiții, care pot să nu fie realizabile, în actualul context european când multe din finanțări au fost sistate.     

 Indiferent de votul care va fi dat de către consilierii locali, deoarece ei sunt cei care vor trebui să decidă dacă trecem sau nu, administrația locală condusă de primarul Dumitru Pantazi dă încă o mare dovadă de lipsă de transparență și indiferență față de cetățenii care le-au dat votul.

Reporterii newspascani.com și Actualitatea Tv au vrut astăzi să afle de la șefii Primăriei dacă pășcănenii vor fi consultați în ceea ce privește aderarea la ARSACIS. Răspunsul a fost unul clar. Cei din Primărie au uitat de pășcăneni. Viceprimarul Vasile Axinte a spus:”Nu ne-am gândit la consultarea populației”.      

 Cu alte cuvinte cei care până acum au suportat pierderi în facturile la apă, sau au contribuit la plata creditului contractat pentru investitții nu trebuie consultați când vine vorba de bunurile publice. Dacă aleșii locali vor un motiv pentru care ar trebui să se opune aderării la ARSACIS acela este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate, proiect care bate pasul pe loc de mai bine de trei ani de zile, în ciuda promisiunilor că a fost aprobat creditul pentru demararea lucrărilor.    

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierii locali chemați în ședință extraordinară pentru a respinge o plângere formulată de A.R.S.A.C.I.S.

Răzvan Grecu

Noi platforme de colectare a gunoiului vor fi construite în comunele din județul Iași. Toate primăriile vor fi obligate să le construiască dacă va fi aprobată „Legea gunoiului de grajd”

Redacția

Încep sesiunile de examinare pentru alegerea preşedinţilor secţiilor de votare

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site