NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Campanie de prevenire a Poliției la Pașcani: Amenzi pentru şoferii care nu transportă copiii cu centură de siguranţă sau în scaune speciale

Poliţiştii rutieri din Pașcani, împreună cu cei de la Proximitate, au organizat astăzi o acțiune de informare privind utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune, în autovehicule. 

Astăzi, în jurul prânzului, în zona Grădiniței Agape, cât și Creșa Nr.2,  poliţiştii i-au oprit pe şoferii care transportau copii.  Cum acțiunea a fost deocamdată de prevenire, în loc de amenzi conducătorii auto au primit materiale de informare cu privire la modificările legislative şi sancţiunile de care sunt pasibili dacă nu respectă normele legale.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

  

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

„Pe data de 15 februarie va intra în vigoare Hotărârea de Guvern nr.11/2015, privind circulația pe drumurile publice, referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranță, precum și a dispozitivelor pentru siguranța copiilor în mașini. Poliția Rutieră desfășoară o activitate de prevenire și de informare a cetățenilor, și mai ales a părinților. Cea mai importantă modificare legislativă face referire la copiii cu o înălţime de până la 135 de cm, care vor putea fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. În ceea ce priveşte copiii mai mari, aceştia vor putea fi transportaţi doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei. De asemenea, şoferii trebuie să informeze pasagerii despre obligaţia legală de a purta centuri de siguranţă, inclusiv pentru locurile din spate. Mai mult, şoferii sunt obligaţi să se asigure, pe timpul şofatului, că minorii au centuri de siguranţă ataşate sau sunt fixaţi în scaun, după caz. Şoferii care transportă copii în alte condiţii decât cele amintite vor fi sancţionaţi cu 4-5 puncte de amendă şi 3 puncte de penalizare. Un punct de amendă înseamnă, în momentul de faţă, 97,5 lei”, a declarat Simona Isticioaia, agent Poliția de Proximitate Pașcani.

  Legislația riguroasă din țările dezvoltate, a făcut ca piața scaunelor auto de copii să se dezvolte foarte mult în ultimii 10 ani. În Pașcani există o firmă care este cel mai mare producător din Europa de accesorii și centuri de siguranță pentru scaunele auto de copii. Compania TE-ROX PROD a devenit reprezentativă pe acest segment de vânzări cu extindere pe piața Chinei și a Braziliei.

{jcomments off}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Dreptate cu parul la Stolniceni Prăjescu

Marius Parteni

Mopedist aflat sub influența alcoolului și fără permis a fost accidentat de un șofer în Todirești

Răzvan Grecu

Samsar de maşini băgat în puşcărie. Ascunsese din pix 10 autoturisme străine

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site