RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Metoda „inelul de aur„! Bărbat din Gâștești înșelat de un „turc„ pe o stradă din Pașcani

Înșelăciunea cu inele de tinichea pe post de bijuterii din aur a ajuns și la Pașcani. În goana după câştiguri consistente şi uşor de obţinut, inventivitatea indivizilor certaţi cu legea nu cunoaşte limite.

Miercuri, 20 februarie, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Gâștești a căzut în plasa unui escroc care s-a dat drept „turc„. Victima a coborât dintr-un microbuz pe strada Grădiniței, peste drum de supermarketul Penny, zona deal. Un bărbat aflat într-o mașină de culoare neagră, cu numere de Bulgaria, a început să-l claxoneze și s-a dus spre el să-i ceară „ajutor„.  Așa zisul  cetăţean străin, sub pretextul că are doar lire turcești, i-a zis bărbatului că trebuie să pună combustibil la mașină, însă nu are bani românești, nici măcar nu știe cum arată. I-a spus că oferă la schimb patru ghiuluri din aur de 18 k, alături de un ceas. Victima i-a dat  banii din portofel, 1400 lei, crezând că a făcut o afacere bănoasă.

  

S-a dus imediat la o casă de amanet din municipiu, unde spre disperarea lui a aflat că inelele și ceasul sunt niște falsuri, făcute dintr-un metal galben.  A sunat la 112, apoi s-a dus la Poliția Pașcani unde a făcut o plângere.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi efectuează cercetări în  vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului„, ne-a declarat Ioana Buștiuc, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Poliţiştii recomandă oamenilor să nu dea curs invitaţiei unor comercianţi ambulanţi de a cumpăra diferite „chilipiruri”, întrucât bunurile respective este foarte posibil să provină din comiterea unor infracţiuni de furt ori să deveniţi victime ale infracţiunii de înşelăciune.  

Related posts

Tinere amendate în Parcul Municipal, pentru că se dădeau în leagănele copiilor

Oana Cordoneanu

Amendă usturătoare pentru un șofer care a transportat mai multe persoane în microbuz

Teona Gherasim

Mașină intrată în șanț, în Fântânele! Șoferița a fost scoasă prin lunetă

Ema Roman
Încarcă...