NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Bursele elevilor vor rămâne la aceeași valoare ca anul trecut

Ministerul Educaţiei s-a răzgândit în ceea ce priveşte bursele elevilor. Printr-o hotărâre propusă în şedinţa de Guvern, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au propus ca bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar să înceapă de la 100 de lei în anul şcolar 2019-2020. De asemenea, s-a decis ca primăriile să stabilească cuantumul minim al burselor.

 

În propunerea de hotărâre de guvern actuală se arată că, în anul şcolar 2019-2020, „cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, este cel stabilit de autorităţile administraţiei publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019″, prevede documentul.

Drept urmare, valoarea burselor la care au dreptul elevii din învăţământul preuniversitar se va păstra la acelaşi nivel ca cel folosit anul şcolar trecut.

Oficialii din Educaţie arată că sumele pentru bursele elevilor rămân la latitudinea primăriilor. Drept urmare, primăriile pot decide, în funcţie de bugetele pe care le au la dispoziţie, dacă pot lua în calcul majorarea burselor primite de elevi.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Oferta unui colegiu agricol din Danemarca prezentată elevilor de la Liceul „Nicolae Iorga”

Ema Roman

Structura anului școlar 2014 – 2015. Când se întorc elevii din vacanța de iarnă

Redacția

Turcoaicele de la Școala de Fete din Kayseri au fost încântate de programul festiv desfășurat în cinstea lor de Liceul Teoretic Hălăucești

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site