RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Blocaj administrativ la Valea Seacă: Funcționarii au reclamat primarul interimar la prefect

Șaisprezece persoane angajate în cadrul Primăriei Valea Seacă au adresat astăzi o plângere prefectului Județului Iași, în care vorbesc despre o serie de abuzuri ale primarului interimar al comunei. Aceasta a fost adresată și conducerii Inspectoratului Județean de Poliție.

 

 

  

Nemulțumirea angajaților a pornit de la încercarea lui Băiceanu de a încadra pe postul de consilier personal o persoană. Ei mai spun că Primarul interimar emite dispoziții care nu sunt legale, nu sunt înregistrate în registrul special și pe care secretarul UAT din Valea Seacă nu le-a contrasemnat de legalitate.”La data de 1 februarie 2016 a forțat prin amenințări secretarul ca să emită dispoziția de încadrare a unei persoane pe nume Chioaru Gheorghe pe postul de consilier al primarului. Cu toate că i s-a adus la cunoștiință faptul că pe postul respectiv, fostul primar, Roman Valeriu, a încadrat pe Potolincă Ioan, căruia tot fostul primar ulterior i-a desfăcut contractul de muncă în  mod abuziv. Întrucât Primăria se află în conflict de muncă cu Potolincă Ioan, încadrarea pe post a lui Chioaru Gheorghe nu era posibilă”, se arată în documentul trimis prefectului.

Consilierul fostului primar ar fi fost reîncadrat pe postul pe care îl ocupa după ce a câștigat procesul intentat, de către actualul primar, însă la o săptămână distanță l-a demis.

Semnatarii plângerii susțin că Gheorghe Chioaru, cel pe care Băiceanu vrea să îl angajeze își desfățoară activitatea în biroul primarului și emite acte administrative fără a avea vreo calitate.”De la acea dată, Chioaru Gheorghe în fiecare zi stă în biroul primarului, emite acte administrative, emite dispoziții, amenință personalul din Primărie cu sancțiuni și desfacerea contractului de muncă, întocmește plângeri împotriva funcționarilor, verifică documente, solicită acte din arhiva Primăriei, înregistrează diferite acte în registrul de intrare – ieșire, verifică și face modificări în condica de prezență a personalului din Primărie, verifică bugetul instituției, semnează acte în numele primarului și utilizează ștampila Primăriei”, se mai arată în plângere.

Funcționarii solicită prefectului să intervină în acest caz pentru a depăși etapa blocajului administrativ în care se află Primăria.”Facem precizarea că Chioaru Gheorghe nu este angajat al Primăriei, nu are contract de muncă, nu are fișa postului, nu are emisă dispoziția de încadrare în Primăria Valea Seacă. Solicităm să interveniți în verificarea și rezolvarea acestei situații, considerăm că în prezent ne aflăm într-un blocaj administrativ, cu consecințe deosebit de grave față de comunitatea locală”.

Reprezentanții Prefecturii și IPJ Iași au confirmat existența plângerii. Ea va fi analizată și transmisă spre soluționare.

Gheorghe Băiceanu, primarul interimar din Valea Seacă, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de acuzele ce îi sunt aduse.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Modificări importante: Strada Eugen Stamate deschisă traficului rutier, sensuri giratorii la Spital și intersecția spre Vatra (VIDEO)

Răzvan Grecu

Celulă de criză, începând de joi, pentru monitorizarea efectelor valului de caniculă care cuprinde România

Redacția

Comisia care se va ocupa de organizarea Zilelor Municipiului Pașcani a fost stabilită. NewsPascani.com te invită să faci o propunere

Răzvan Grecu
Încarcă...