NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aveti grija ce cadouri cumparati pentru cei mici! Cateva controale au scos la iveala nereguli grave

 Comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi au desfasurat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor, iar neregulile nu au intarziat sa apara.


In aceasta perioada, tot mai multi parinti cauta cadourile potrivite pentru cei mici. Nu mai este foarte mult pana la Craciun, iar Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi, de aceea magazinele in care se comercializeaza jucarii sunt luate cu asalt. De multe ori insa, unele jucarii pot fi adevarate capcane. Vanzatorii nu se gandesc prea mult la siguranta copiilor si nu se sinchisesc sa ofere spre vanzare jucarii de proasta calitate, care pot atenta oricand la siguranta celor mici. In fiecare an se inregistreaza probleme, de aceea periodic institutiile competente fac controale. 

In perioada 7 – 18 noiembrie 2016, comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi au desfasurat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor, vandute atat direct cat si on-line. In cadrul actiunii de control desfasurate au fost verificati un numar de 20 operatori economici,  valoarea produselor controlate fiind de  22.453,40 lei. Au fost constatate abateri la un numar de 15 operatori economici, valoarea de jucarii cu abateri fiind de 7.056,4 de lei. S-au aplicat 14 amenzi in valoare totala de 47.000 lei si 2 avertismente. Abateri au fost constatate la comercializarea jucariilor fara a fi insotite de etichete cu denumirea si adresa producatorului si/sau importatorul. 

Advertisements
  

Totodata, s-au gasit nereguli legate de comercializarea jucariilor fara a avea precizat pe eticheta de produs avertismente generale si fara a prezenta pe ambalaj instructiuni si informatiile precizate de catre producatori, traduse in limba romana. Abateri s-au constatat la S.C. Kuminert S.R.L. Iasi, S.C. Viosim Impex Junior S.R.L., S.C. Andrinelu S.R.L. Totodata s-au constat abateri la SC Primodor Distributie – comercializare on-line jucarii: la data de 15 noiembrie 2016, operatorul economic avea la comercializare jucarii la “Oferta speciala”,  fara a se mentiona perioada ofertei sau «in limita stocului disponibil». Si in urmatoarea perioada comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi vor controla magazinele cu jucarii.

Advertisements

Sursa: bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Informațiile cu caracter public folosite de primar împotriva adversarilor politici

Răzvan Grecu

Cea mai recentă promisiune a administrației Pantazi: 5 miliarde de lei vechi pentru un sens giratoriu!!!

Teona Gherasim

Vezi lista cu propunerile finale de artişti pentru Zilele Municipiului Paşcani 2017

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site