RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

COD GALBEN de ceață si polei. Poliția recomandă!

Intre orele 8:00 si 13:00 in judetul Iasi se va semnala local ceata care va determina scaderea vizibilitatii sub 200 m, izolat sub 50 m.

 

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting cu cod galben de ceaţă (fenomene asociate – condiţii de polei), vizat şi judeţul Iaşi.

  

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, în condiţii de ceaţă, de carosabil umed, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic.

Poliţiştii ieşeni recomandă conducătorilor auto să nu subestimeze dificultăţile impuse de condiţiile meteo, să se intereseze înaintea plecării la drum cu privire la condiţiile de deplasare şi la cele meteo prognozate pentru zona tranzitată!

Verificaţi funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizaţi luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, acolo unde este semnalat acest fenomen! Acordaţi o atenţie deosebită sistemului de ventilaţie/dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii!

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi!

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când situaţia o impune!

 

 

Sursa: bzi.ro

Related posts

Profesorii pensionari de Biologie, premiați într-o festivitate la Casa de Cultură! Iată cine sunt aceștia

Ema Roman

„Nodul de cale ferată CFR Pașcani”, o monografie lansată de un veteran al șinelor

Oana Cordoneanu

A treia ediție a Festivalului Istoric „Getodava” se apropie! Ce evenimente vor avea loc în acest an

Redacția
Încarcă...