NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fostul director de la Prest Serv Apa a solicitat despăgubiri de aproximativ 80.000 de lei pentru că societatea a rămas fără obiect de activitate! (DOC)

Situația economică a fostului operator de apă și canal se complică. După ce aleșii locali au lăsat-o fără obiect de activitate și mai nou și fără Consiliu de Administrație, acum Prest Serv Apa se confruntă cu o nouă problemă: fostul manager al societății solicită să primească banii datorați pentru întreaga durată  a contractului de management.

 

 

  

Aristotel Katzighera avea un contract de management semnat cu Consiliul de Administrație al Prest Serv Apa care înceta de drept pe 16 decembrie 2018. Cu toate acestea, deoarece nu-și putea duce la îndeplinire prevederile contractuale din cauza faptului că serviciul de apă și canalizare a fost delegat către ApaVital SA, directorul Prest Serv Apa a demisionat, iar contractul a încetat în data de 31 august 2017.

În acest context, Aristotel Katzighera a solicitat actualei conduceri a Prest Serv Apa să-i fie achitate drepturile salariale conform contractului și pentru perioada septembrie 2017 – decembrie 2018. Cererea fostului manager a fost întemeiată pe punctul 5.8 din contractul de mandat care prevedea că în cazul în care încetarea contractului nu se va face din culpa sa, acesta va primi toate drepturile salariale pentru întreaga durată a contractului.

Cum Prest Serv Apa nu are în acest moment Consiliu de Administrație, conducerea fostului operator de apă-canal s-a adresat Consiliului Local, în calitate de unic acționar, pentru a afla dacă acea prevedere din contract se aplică în această situație și dacă Aristotel Katzighera trebuie despăgubit.

În documentul adresat consilierilor locali nu este stipulată o sumă, însă fiind vorba despre 16 luni, la un salariu în medie de 5.000 de lei lunar, conform calculelor aceasta ar fi de 80.000 de lei.

Consilierii locali care au fost chestionaţi de către reporterii Actualitatea TV în legătură cu acest document au declarat că încă nu au reuşit să consulte adresa, şi că vor formula un punct de vedere în cunoştinţă de cauză. 

Vezi documentul aici

Advertisements

Related posts

Membrii CA de la PSA, ultimatum pentru primar și Consiliul Local! „Ne vedem obligaţi să ne depunem demisia”

Ema Roman

Cuplurile din Pașcani, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, vor fi sărbătorite pe 1 Decembrie

Oana Cordoneanu

(VIDEO) S-a întors iarna în România. Cum arată peisajul de pe Transfăgărășan

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site