NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autoritatea Vamala trece de la ANAF la Ministerul de Finante, a decis Senatul

Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativa initiata de Eugen Teodorovici, prin care Autoritatea Vamala Romana se infiinteaza ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului de Finante, ca ordonator tertiar de credite.

 

Potrivit expunerii de motive a actului normativ, ca urmare a reorganizarii activitatii ANAF in anul 2013, Autoritatea Nationala a Vamilor a fuzionat cu ANAF, pierzand calitatea de ordonator tertiar de credite, desfasurarea activitatii structurilor vamale in cadrul ANAF evidentiind o serie de disfunctionalitati, ceea ce justifica proiectul de infiintare a AVR in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

Actul normativ prevede ca AVR elaboreaza reglementarile vamale care sunt in competenta Romaniei in calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene, asigura administrarea impozitelor, taxelor si altor venituri bugetare date prin lege in competenta sa, aplica politica si legislatia vamala, respectiv fiscala in domeniul supravegherii produselor accizabile, exercita atributiile de autoritate vamala si controlul operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea si combaterea oricaror acte si fapte care au ca efect frauda vamala si fiscala, precum si a altor fapte date prin lege in competenta sa.

Initiatorul precizeaza in expunerea de motive ca infiintarea Autoritatii Vamale nu implica suplimentarea numarului de personal la nivelul Ministerului de Finante, respectiv ANAF.

AVR va fi condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizia prim-ministrului, la propunerea ministrului Finantelor Publice, ajutat de un vicepresedinte, numit tot de premier, se arata in propunerea legislativa. AVR poate utiliza pe masinile proprii semnale speciale de avertizare luminoase de culoare albastra.

Proiectul va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.

ziare.com

Advertisements
Loading...

Related posts

Controalele Prefecturii la balastierele de pe râurile Siret şi Moldova s-au dovedit un fiasco

Redacția

DNA pleaca pe urmele a zeci de fermieri din judetul Iasi

Redacția

Anunţ al ministrului Muncii, Marius Budăi, privind recalcularea pensiilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site