NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

« Ziua Națională a Holocaustului în România », comemorată la Colegiul Tehnic «Unirea» din Pașcani

Miercuri, 9 octombrie 2019,  la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea“, din Pașcani, a avut loc activitatea 9 OCTOMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ DE COMEMORARE A HOLOCAUSTULUI ÎN ROMÂNIA.  

 

Acțiunea și-a propus să reamintească elevilor evenimentele tragice petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, între care și crimele săvârșite de către regimul antonescian împotriva evreilor, mai ales privind deportarea și exterminarea acestora în Transnistria.

Activitatea a fost structurată pe două componente: prima componentă s-a referit la Holocaustul în Europa în general, avându-se în vedere rasismul și antisemitismul promovat de Germania în perioada 1933-1945. In acest context, elevii au vizionat  imagini din filme documentare și din filmul artistic „Lista lui Schindler“. De asemenea au urmărit mai multe prezentări power point din lagărele din Germania și Austria,  realizate și comentate de profesorul de istorie Gabriel Bugioeanu pe baza fotografiilor din timpul vizitării acestor obiective culturale.

Cea de a doua componentă a avut în vedere Holocaustul în România sub guvernarea antonesciană. În legătură cu acest aspect s-au urmărit prezentările Power Point ale elevilor  având ca temă deportarea și exterminarea evreilor în Transnistria, dar au fost vizionate și imagini referitoare la pogromul de la Iași din zilele de 29 iunie – 6 iulie 1941.

Elevii au mai urmărit filmul documentar despre Eva Mozes Kor, originară din Transilvania, una dintre supravețuitoarele din lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Activitatea a fost completată și cu amenajarea unei expoziții cu desene ale elevilor cu titlul  „Holocaustul nu trebuie uitat“.

Această activitate comemorativă s-a încheiat  cu discuții pe tema Holocaustului.

Coordonatorii activității au fost profesorii Bugioeanu Gabriel și Brînză Cristina, iar alți profesori implicați în activitate au fost Spataru Ioan Mugurel și Mercore Adrian Eugen.

Advertisements
Loading...

Related posts

Pregătiri pentru acordarea gradaţiilor de merit în învăţământ

Ema Roman

“Carnavalul Fulgilor de Nea” la Clubul Copiilor (VIDEO)

Marius Parteni

Evoluție remarcabilă a trupei de Teatru Millo, în spectacolul “Cu dragostea nu E/e? de glumit”

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site